Part Forana 19/05/2022

Més de 2.000 ancians de la Part Forana es retroben a Lluc

La Federació d'Associacions de Gent Gran celebra el seu tradicional encontre després de la pandèmia

ARA Balears
2 min
Ofrena Floral Lluc de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Mallorca

Més de 2.000 persones arribades de tots els municipis de Mallorca fan aquest dijous i divendres una trobada a Lluc per mantenir els contactes entre les diferents associacions de gent gran. Aquesta és la primera reunió després de dos anys de restriccions sanitàries, que han afectat en gran part les persones grans.

De fet, el president de la Federació d'Associacions de Gent Gran, Joan Bibiloni, ha expressat satisfacció per poder tornar a fer aquest dinar de germanor "després de molt de temps i desitjant a tots els assistents, sobretot, molta salut".

En concret, els primers en retrobar-se han estat els membres de les associacions de persones grans de Fornalutx, Santa Eugènia, Lloret de Vistalegre, s’Arracó, Llubí, Banyalbufar, Petra, Puigpunyent, Sineu, Sant Joan, Binissalem, Santanyí, Ariany, Cala d’Or, Montuïri, Port de Sóller, Biniali, Estellencs, Porreres, Alcúdia, Vilafranca, Búger, Esporles, Selva, Inca i Consell. Mentre que el divendres serà el torn de la gent gran de Portocolom, ses Salines, Santanyí, Felanitx, sa Pobla, Palmanyola, Portocristo, Santa Margalida, Punta de n'Amer, sa Coma, Sóller, Pollença, Costitx, Capdepera, Alcúdia i Maria de la Salut.

Durant la jornada, s'ha fet l'ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc, que ja s'ha convertit en una tradició i els Blauets de Lluc han actuat just abans de l'Eucaristia, oficiada pel vicari Antoni Burguera.

A l'acte també hi han assistit la presidenta del Consell, Catalina Cladera; el conseller de Presidència, Javier de Juan, i el batle d'Escorca, Antoni Solivellas. En el seu discurs, Cladera ha destacat el comportament exemplar durant la pandèmia. "Ara és el moment de tornar-se a activar, físicament, emocionalment i socialment", ha apuntat en relació amb els programes de la institució, com les estades turístiques Gaudeix l'Illa Sènior, el nou programa esportiu Mou-te amb Salut i els programes d'estimulació cognitiva i suport psicosocial de l'IMAS.

stats