Part Forana 16/12/2021

Més de 2.000 signatures en contra de la zona restringida al trànsit de Manacor

'Plataforma por Manacor' presenta 2.351 firmes a l'Ajuntament perquè considera que la mesura és la "mort definitiva" del centre del municipi

ARA Balears
1 min
Entrega signatures

La 'Plataforma por Manacor' ha presentat 2.351 signatures a l'Ajuntament de Manacor en contra de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) que es va establir al centre del municipi el passat mes de març. Aquesta plataforma considera que la mesura és la "mort definitiva" dels carrers, la qual cosa suposarà, diuen, la desaparició de comerç i establiments.

Aquesta plataforma ha posat en marxa una campanya en contra de la redistribució del trànsit per a vehicles i demanen al Consistori la suspensió immediata de la mesura que afecta un total de 67 carrers de Manacor.

En concret, les ZPR són zones amb una regulació específica, amb l'objectiu d'augmentar l'espai públic prioritari que afavoreixi anar a peu o amb bicicleta. En aquestes àrees la prioritat de pas és per als vianants, però s'hi permeten els desplaçaments de vehicles de titulars empadronats dins la ZPR, cossos i forces de seguretat, ambulàncies i vehicles de serveis municipals, entre d'altres. Els residents i titulars de vehicles que estacionen a garatges situats a l'interior de la zona poden sol·licitar distintius per col·locar als seus vehicles. En el cas dels titulars de vehicles propietaris d'establiments comercials, locals industrials o despatxos professionals situats a l'interior de la zona i vehicles de particulars, de missatgeria, transport de mercaderies o persones hi poden circular per fer la càrrega i descàrrega, però no estacionar-hi.

stats