Consell de Mallorca
Part Forana 24/12/2022

La torre Picada de Sóller ja és propietat del Consell de Mallorca

Cladera ha formalitzat la compra de la finca, que és un element patrimonial declarat Bé d'Interès Cultural

ARA Balears
2 min
La torre Picada, a Sóller.

PalmaLa torre Picada de Sóller ja és propietat del Consell de Mallorca, després que la presidenta, Catalina Cladera, hagi formalitzat l'adquisició de la finca amb la signatura de la compravenda. Segons ha informat el Consell aquest dissabte en una nota de premsa, la institució insular ha formalitzat la compra de la finca de Sóller on hi ha ubicada la torre Picada, element patrimonial declarat Bé d'Interès Cultural que des d'ara ja és de propietat pública.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller insular d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha signat amb la propietat de la finca el contracte de compravenda. Cladera ha agraït a la família Castañer Puig que hagi optat per fer possible que la finca passi a ser patrimoni públic en comptes de vendre-la a compradors privats.

El mes de novembre passat, el ple va habilitar una partida de crèdit per valor d'1.360.000 euros per fer front al procés de compra. Es tracta d'una finca d'una quarterada, en una zona molt freqüentada al costat de l'espadada a la zona nord del municipi de Sóller i del seu port. És la torre de defensa més gran de l'illa i una de les més ben conservades, de la qual hi ha registres històrics de principi del segle XVII.

El servei de Patrimoni del Consell ha destacat els valors patrimonials de la construcció, com a mostra d'arquitectura defensiva que va ser el denominador comú a totes les zones del litoral de l'illa. La torre Picada ha format part de diferents rutes senderistes senyalitzades al municipi de Sóller, i el seu entorn ha estat accessible, fet que ha convertit aquest punt en un lloc popular que també ha quedat inclòs dins dels itineraris familiars del Consell.

stats