Part Forana 05/11/2019

Terraferida veu "una pilotada" en la urbanització de Torre Florida de Manacor

La regidora d'Urbanisme respon que la zona ja era urbana amb les NS i amb el PG passa d'un miler d'habitatges a 275

M. Barceló
2 min
Aquesta és la zona de Torre Florida que acollirà 275 vivendes, edificabilitat que les NS tenen assignada a Fartàritx.

ManacorL'aprovació provisional del Pla General (PG) de Manacor obre la porta a "una de les majors pilotades urbanístiques de Mallorca", a la zona de Torre Florida, arran de l'Acadèmia Rafa Nadal, segons Terraferida. Aquest grup ecologista assegura que el nou planejament permet urbanitzar una zona verda de 40.000 m2 per poder construir 275 habitatges, i valora aquesta operació al voltant de 100 milions d'euros.

"Això és totalment fals", ha respost la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament, Núria Hinojosa, qui ha assegurat que les Normes Subsidiàries (NS), que deixaran d'estar en vigor quan el PG s'aprovi definitivament, "hi preveuen un miler d'habitatges i quedaran rebaixats a 275".

Hinojosa ha subratllat que a Torre Florida s'hi trasllada l'edificabilitat de l'entorn dels molins de Fartàritx, que quedarà com a zona verda. "Aquest sector de Torre Florida, de 143.000 m2, deixa un espai de 26.000 m2 urbans i recull tot el que es podia urbanitzar a Fartàritx. Traslladam un espai edificable i es redueix la densitat d'edificació", matisa la responsable d'Urbanisme.

Sistema de cooperació

Segons Hinojosa, "no hi ha espai per a l'especulació, perquè la urbanització d'aquest polígon, prevista per al segon quadrienni dels tres en què es vol desenvolupar el PG, es fa per sistema de cooperació, mitjançat el qual l'Ajuntament en controla el desenvolupament, atenent al valor del terreny, i perquè als propietaris de Fartàritx, que perden els seus solars urbans per poder crear zona verda a prop del centre, se'ls ha de compensar".

Cal recordar que a Torre Florida, entre la urbanització de 275 habitatges i la zona esportiva de Rafel Nadal, l'Ajuntament hi disposarà d'una parcel·la de 10.000 m2 per la qual els empresaris propietaris reclamaven 14 milions d'euros a fi d'expropiar-la. El Tribunal Superior de Justícia de les Balears, en sentència ferma, en fixà el valor en 500.000 euros, que l'Ajuntament dipositarà els propers dies, segons Hinojosa.

Altres sectors que resten com urbans en el PG i que s'hauran de desenvolupar per sistema de cooperació són Son Fangos, ses Tapareres i Son Talent, a Manacor ciutat, i Andrea Doria, a Portocristo. En aquest darrer, s'hi projecta la construcció d'una nova escola de Primària.

stats