Part Forana 21/04/2022

Calvià apuja les tarifes de taxi a petició del sector

L'increment del preu del servei és de prop del 8%

ARA Balears
2 min
Imatge dels taxis a Calvià.

El preu dels taxis a Calvià ha pujat un 7,91% a partir d'aquesta setmana. Així ho ha aprovat el ple de l'Ajuntament a petició del sector professional, que, d'aquesta manera, vol compensar l'increment de preu dels carburants, el manteniment dels vehicles i les assegurances. Cal tenir en compte que els preus d'aquest servei al municipi no es modificaven des del 2013.

Així, després d'un estudi de l'Agrupació de Taxistes de Calvià ratificat pels tècnics municipals, s'ha incrementat els preus de les diferents opcions de servei. Per exemple, sol·licitar un taxi per ràdio-telèfon suposarà 10 cèntims més, el quilòmetre base s'incrementa més de la meitat i el servei de nit també passa d'1,08 a 1,15 euros el quilòmetre.

Cal tenir en compte que en el ple d'aquest dimecres també s'ha aprovat invertir 7.292.000 euros de romanents a comprar patrimoni i establir diferents ajudes. Entre d'altres, estan establerts 50.000 euros per a Ràdio Taxi Calvià.

L'Ajuntament compra edificis

La compra de patrimoni, que suposa una partida de 2.150.000 euros, inclou l'adquisició d'un solar a Santa Ponça per ubicar-hi el segon centre de dia del municipi, la compra de l'edifici de Ca ses Monges del Capdellà, que es destinarà a diferents usos socials, i un local a Son Ferrer per ampliar l'actual lloc dels Serveis Socials de la zona. A més, a Palmanova es prepara la demolició d'un antic edifici de Protecció Civil per construir-hi un centre cultural.

Pel que fa als ajuts, destaca una subvenció per a l'accessibilitat en edificis, és a dir, per completar les despeses que aportin les comunitats de veïns per a la instal·lació d'ascensors.

A més, també es faran millores d'instal·lacions municipals, com el canvi de la gespa del camp de rugby, la renovació de la maquinària i el sòl dels gimnasos municipals del pavelló de Son Ferrer, del pavelló de Galatzó i del palau d'esports de Calvià. A més, s'instal·laran uns faldons a la pista de patinatge per evitar que es banyi quan hi hagi pluja amb vent. A la finca de Galatzó s'hi invertiran 270.000 euros per comprar un tractor, completar la rehabilitació del safareig i la pedra en sec i per a la recuperació de la porxada de les Cases de Galatzó.

Segons l'Ajuntament, també està acordada una partida de 400.000 euros per a la millora de les escoletes municipals i centres d'Infantil i Primària. Aquest pressupost se suma a les inversions que ja efectua amb recursos propis l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques.

Altres doblers es destinen a pressupostos participatius, campanyes comercials i promoció turística.

stats