Els Serveis Socials de Felanitx tripliquen l'assistència a famílies en els darrers mesos

La demanda ha obligat a contractar tres auxiliars d'ajuda a domicili

Durant els tres darrers mesos, coincidint amb la pandèmia del covid-19, els Serveis Socials de Felanitx han hagut de triplicar el servei d'assistència a les famílies més vulnerables. Abans donaven una mitjana de cinc ajudes per setmana a la ciutat de Felanitx. Quasi tres mesos després de la pandèmia, aquesta dada s’ha triplicat i arriba a una mitjana de 15 ajudes per setmana.

Pel que fa a famílies o llars que demandaven assistència, s'ha passat de les 37 a les 111. El perfil dels usuaris nous ha canviat. Se situen en edats compreses entre els 35 i 50 anys, treballadors que a dia d’avui haurien d’haver començat a fer feina en la temporada turística o bé que l’empresa on treballaven ha decidit tancar.

Si parlam de despesa econòmica municipal, en aquests quasi 90 dies s’ha destinat un total de 39.000 euros a ajudes, tot i que tres mesos abans de la pandèmia era de 17.000 euros. L’Institut Mallorquí d’Afers Socials, IMAS, ha aportat 60.000 euros als comptes municipals. Del fons de contigència de l’Ajuntament es transferiran 60.000 euros més per anar atenent les necessitats més urgents.

Més atenció psicològica

Els serveis de psicologia han atès 6 nous casos d’un total de 42, les educadores socials han rebut 37 noves peticions de les 150 que ja atenien. I unes 40 persones que mai havien entrat a Serveis Socials s’han interessat per rebre informació i orientació, i així han arribat a quasi 130 usuaris.

El Servei d'Atenció a Domicili, SAD, ja atén des de fa 15 dies els 71 casos a domicili aplicant totes les mesures de seguretat necessàries. S'han contractat tres auxiliars d'ajuda a domicili de manera urgent per poder fer front a la situació actual. També s'han tramitat 55 expedients de renda social garantida i 2 de renda mínima d’inserció, RMI.