Part Forana 27/06/2017

El nou govern de Selva troba una finca més barata que la pretesa pel PP per a la nova escola de Caimari

La nova parcel·la costa 100.000 euros menys que l'escollida pel grup conservador, ara a l'oposició

Miquel Barceló
2 min
Mobilització de pares i alumens, el 17 de març de 2016, per demanar una nova escola. S'ha tardat un any en aconseguir el terrenys.

Selva"El PP ens venia que només hi havia una Coca-cola enmig del desert i nosaltres hi hem trobat una Pepsi-cola". Aquest és el to irònic amb què la regidora d'Urbanisme de Selva, Joana Maria Coll, ha anunciat que l'actual equip de govern de centreesquerra (El Pi, Arrelam i Esquerra pel Poble) ha trobat uns terrenys rústics "de més superfície i més barats", vora el poble de Caimari, on poder construir-hi la nova escola de Primària, infraestructura que els veïns reclamen des de fa anys.

El ple de Selva ha aprovat tramitar la compra d'una parcel·la de poc més de 8.000 m2 per un preu de 200.000 euros, segons Coll. Això suposa tenir una solar que costarà 100.000 euros menys que el que volia comprar el PP quan estava en el govern. Amb la rebaixa de preu finalment aconseguida respecte de les previsions inicials (300.000 euros per una finca rústica que segons el PP era de 9.000 m2), l'Ajuntament es compromet a tenir enllestit el projecte el proper mes d'octubre perquè els nous terrenys obtinguin la declaració d'interès general per part del Consell de Mallorca. A partir d'aquesta qualificació, l'Ajuntament els podrà posar a disposició de la Conselleria d'Educació, per tal que es pugui projectar l'edifici educatiu que reclama el poble de Caimari.

El nou equip de govern de Selva, que mitjançant una moció de censura substituí el PP, no s'ha estalviat de criticar la gestió política dels conservadors a l'hora d'aconseguir els terrenys mínims necessaris per fer una escola nova a Caimari. Ara l'opció de compra tramitada durant el mandat del PP quedarà sense efecte, segons la regidora d'Urbanisme.

L'escola de Caimari ha tingut durant aquest curs més de 70 alumnes en unes instal·lacions velles. Les diverses protestes del poble dels darrers anys tingueren una completa escenificació el 17 de març de l'any passat, quan una manifestació recorregué el tram entre Caimari i Selva per demanar un nou centre educatiu, el projecte del qual té a hores d'ara un altre punt de sortida.

stats