Part Forana 16/07/2019

Sa Revolta recorda la història esportiva de Vilafranca amb una gran exposició

L'entitat cultural ret homenatge als personatges que promogueren l'esport a tots els nivells

Ara Balears
2 min
Jugadors i directius històrics amb l'actual plantilla del club, durant l'homenatge.

VilafrancaL’associació cultural Sa Revolta, organitzadora de la neofesta del mateix nom, que enguany arriba a la 29a edició, ha preparat els actes commemoratius del 50è aniversari de la fundació del CF Vilafranca.

Una gran exposició fotogràfica, amb 200 imatges històriques, i de material de l’entitat esportiva són un dels eixos de les festes de la Beata. La mostra està ubicada al saló d’actes de Bankia, al carrer Fra Lluís.

Gran part de l’activitat cultural d’aquests dies és promoguda pel col·lectiu Sa Revolta. Des de fa anys, Amador Barceló, un dels capdavanters de l’entitat, organitza exposicions de fotografies de temàtica local i històrica que esdevenen un dels grans atractius de les festes.

Enguany, el treball s’ha centrat a oferir un relat fotogràfic de la història del club esportiu, que als anys 70 tingué en dos professors felanitxers, Joan Pons i Antoni Caldentey, les ànimes impulsores de l’esport escolar no tan sols en el vessant futbolístic, sinó també de voleibol. Tots dos han estat recordats aquest dies, igual que moltes figures i directius ja desapareguts.

Joan Bauzà Garcies, primer president de l’entitat, també ha rebut l’homenatge i el reconeixement, igual que les plantilles i directius de les temporades 76-77 i 2002-2003: la primera, per haver fet el primer intent d’ascens a 3a Divisió i la segona, per haver assolit el campionat i després intentar l’ascens a 2a B fins en quatre ocasions.

Sa Revolta acaba de llançar el vídeo promocional amb els caparrots i l’himne del Vilafranca per anunciar la neofesta degana de Mallorca, que enguany tindrà lloc la matinada del dilluns 29 de juliol.

Elles

Així mateix, per segon any i de manera molt exitosa, ha tingut lloc la desfilada de moda 'Elles', dedicada a les dones, dirigida per Mateu Jaume i amb la col·laboració de dones de diverses generacions.

stats