Part Forana 04/03/2022

La nova residència de Sant Llorenç costarà 5,7 milions d'euros i tendrà 60 places

Con H de Hogar és el projecte arquitectònic guanyador de la nova residència de Sant Llorenç

ARA Balears
1 min
El projecte de la residència

Sant Llorenç des CardassarEl projecte Con H de Hogar, de la UTE composta per Natalia Clúa, Jaíme Clua i CLS Clúa Longas Arquitectes, és el guanyador del concurs d'idees arquitectòniques per a la construcció de la nova residència de Sant Llorenç. Tindrà 60 places i costarà 5,7 milions d'euros, a càrrec dels fons europeus provinents del Pla de recuperació, transformació i resiliència, segons informa el Govern en una nota.

A partir d'ara els arquitectes disposen de tres mesos per elaborar el projecte bàsic del nou centre per poder començar a tramitar-ne les autoritzacions pertinents. Mentrestant, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar es farà càrrec de l'adequació urbanística dels terrenys en el marc de la declaració d'interès autonòmic.

El solar on es construirà disposa de 7.000 metres quadrats. Per tal que el projecte quedi integrat a l'entorn, la façana serà de marès i als balcons les persianes seran plegables. Les cobertes seran planes i, principalment, de grava. La vegetació exterior jugarà un rol rellevant. A les plantes baixes les habitacions tindran just a davant una vegetació tupida que deixarà la possibilitat als mateixos usuaris d'encarregar-se de la seva pròpia parcel·la. A les plantes superiors les habitacions també disposen de terrassa amb la possibilitat de tenir ramellers baixos.

En total s'han presentat al concurs 20 propostes. El segon premi ha estat per al projecte Ca Nostra, signat per l'arquitecte Salvador Rodríguez Pliego i el tercer per al projecte Hogar Natura de la UTE Gerardo Pérez de Amezaga Tomàs i Pablo Villalonga Munar. Dos despatxos d'arquitectes mallorquins que s'enduen un premi de 5.000 € i 4.000 €, respectivament.

stats