Part Forana 08/10/2021

La FELIB emprèn accions per evitar que tanquin més punts verds

Andratx i Lloret de Vistalegre se sumen a la llista de municipis afectats per la nova regularització dels punts verds

2 min
Mapa de la regulació dels punts verds de Mallorca.

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha decidit fer una passa endavant per tal d'evitar el tancament de més punts verds dels municipis, després que aquestes instal·lacions hagin entrat dins una nova regularització més estricta amb els requisits legals dels espais. El president de la FELIB, Toni Salas, ha explicat a l'ARA Balears que sol·licitarà al Govern llicències provisionals per a aquells municipis que no en tinguin.

El darrer terme afectat per aquesta qüestió és Lloret de Vistalegre, que no té permís per a la recollida d'electrodomèstics i ja ha avisat els seus veïns que no podrà oferir més aquest servei, mentre cerquen una alternativa. Un altre dels punts verds que perilla és el d'Andratx. L'Ajuntament ja cerca una altra ubicació per a les instal·lacions, ja que, tal com passa en molts de casos, es troba en un espai irregular. "Ho tindrem difícil per trobar un altre lloc per les característiques naturals del nostre municipi, però ja hi feim feina", ha explicat a aquest diari la tinent de batle, Katia Rouarch.

El futur dels punts verds dels pobles és una qüestió que preocupa dins els consistoris, ja que, tal com informava aquest diari, 31 municipis podrien perdre els seus a causa del nou decret llei estatal. És per això que l'assumpte es va posar damunt la taula durant la reunió de la FELIB d'aquesta setmana. En el cas de Lloret de Vistalegre, el batle, Toni Bennaser, explica que el punt verd del seu municipi no està inclòs dins les normes subsidiàries des de fa 20 anys. Ara, amb la nova regulació, l'empresa concessionària encarregada de la recollida d'electrodomèstics ha suspès el servei per no exposar-se a una sanció. Mentrestant, l'equip de govern cerca una solució per continuar oferint la recollida als veïns de manera alternativa. És un cas molt similar al de Portocristo, que aquesta setmana anunciava el tancament definitiu del seu punt verd.

Un altres dels punts en risc és el d'Andratx. L'equip de govern ja té previst una reunió per tractar la qüestió i trobar un nou espai on ubicar la instal·lació, que actualment es troba al costat del Torrent, segons ha explicat Katia Rouarch. Tot i això, segons el president de la FELIB, molts consistoris ja s'han acollit al decret ràpid per a les modificacions del pla urbanístic per tal d'intentar avançar-se a la problemàtica.

stats