Part Forana 13/06/2019

El PP de sa Pobla diu que "el pacte de la cadira" els deixa fora del govern

Els conservadors han oferit dos anys de batlia a El Pi, que opta pels quatre que li donen MÉS, el PSOE i IxSP

M. Barceló
1 min
Els dirigents del PP de Sa Pobla, davant la seva seu al carrer Major.

Sa PoblaEl pacte a quatre bandes a sa Pobla, entre El Pi (4), IxSP (3), MÉS (3) i el PSOE (2), deixa el partit majoritari, el PP (5), a l'oposició quatre anys més. Per al PP, "es reedita el pacte de la cadira", i alerta que no donarà els 100 dies de confiança al nou equip de govern. "Farem una oposició constructiva però fiscalitzarem tota l'acció del govern des del primer moment", ha dit el president del PP, Julià Mir.

De bell nou, els conservadors no han trobat soci per governar i consideren que l'acord que han signat la resta de partits s'ha construït sobre la base de "l'ambició personal de Llorenç Gelabert" i que "la batlia ha estat determinant". El candidat d'El Pi presidirà el nou consistori els propers quatre anys.

La candidata del PP, Violeta Rodríguez, ha recordat aquest dijous que Gelabert ha estat "30 anys afiliat al PP", i ha dit que esperaven un altre tarannà a l'hora de negociar. Segons els conservadors, les línies programàtiques del PP i El Pi són molt més properes. La fins ara portaveu, Marga Serra, ha lamentat que l'oferta de govern i de compartir la batlia dos anys no hagi tingut resposta per part d'El Pi.

"El pacte d'esquerres va contra la voluntat dels poblers, o així ens ho transmeten", assegura Rodríguez, alhora que recorda les propostes de gestió d'un pacte del PP i El Pi fetes, com són: revisar els impostos municipals, incrementar el cos de la Policia Local, reestructurar Urbanisme, fer un nou institut, agilitar la construcció d'un nou centre de Primària i una nova depuradora, entre d'altres.

stats