Part Forana 29/09/2020

El PP allarga la mà a El Pi per "sortir de la paràlisi municipal" a Felanitx

La portaveu del partit, Catalina Soler, indica que volen aportar estabilitat, però que el que menys els interessa és tenir la batlia

T. Riera
2 min
El grup municpal d'El PP durant la roda de premsa. / M. BARCELÓ

PalmaEl Partit Popular de Felanitx ha comunicat aquest dimarts dematí la seva intenció d'oferir un pacte a El Pi per "donar l'estabilitat que falta al consistori" i "sortir de la paràlisi municipal", segons apunta en una nota. La portaveu del grup municipal, Catalina Soler, assegura que "en aquest moment no ens interessa tenir la batlia, tot i ser el partit més votat en les passades eleccions".

Ahir vespre es va fer una reunió extraordinària de la junta local dels populars, en la qual varen acordar oferir-se a El Pi per pactar una solució a la crisi de govern, una crisi que el PP no dubta que ha estat "provocada pel PSOE". Assenyalen que les àrees que eren responsabilitat dels socialistes fins fa poc "no han destacat per la seva bona feina".

Els populars també obren la porta a negociar amb els altres partits, sent a la vegada "generosos" i "ambiciosos". Aprofiten així la situació per oferir les seves propostes, "començant per la neteja i acabant per aprovar un pla general, tal com demanam des de fa mesos". En les negociacions exigiran poder dur a terme projectes com la deixalleria, la pista d'atletisme, una nova escola, un nou hospital, el Sindicat i baixar la pressió fiscal.

Cal recordar que un pacte del PP, El Pi i Vox sumaria nou regidors, que farien possible un govern de dretes després que el pacte d'esquerres s'hagi dissolt les darreres setmanes.

El PSOE, decebut

La Comissió Gestora de l'Agrupació Socialista de Felanitx ha emès un comunicat en el qual afirma que "s'estan complint una per una les passes que estàvem advertint els socialistes", després que hagin dimitit els tres regidors del Bloc.

El PSOE de Felanitx lamenta que el batle "hagi dinamitat el pacte expulsant el Partit Socialista i hagi quedat, finalment, en mans del PP". Creuen que Jaume Monserrat feia temps que tenia aquesta idea i que la decisió ja estava presa d'abans.

Els socialistes consideren que l'actitud del batle ha estat poc lleial i apunten que ja "parlava amb el PP mentre assegurava al regidor Joan Aznar i al Bloc que volia mantenir el pacte". Des del PSOE pensen que "Jaume Monserrat ha utilitzat Aznar per poder sumar amb el PP".

stats