Part Forana 11/02/2020

El PP de Manacor diu que el pla de reciclatge encobreix una pujada d'un 21% de la taxa

El regidor de Medi Ambient respon que l'augment es deu al nou contracte que firmaren els conservadors

M. B.
2 min
El grup del PP durant la roda informativa.

ManacorEl PP de Manacor s'ha posicionat en contra del sistema de recollida selectiva a tot el terme municipal que implantà l'octubre del 2019 l'actual Pacte (MÉS-Esquerra, PSOE i UP). El grup conservador, a l'oposició, considera que "la reducció de la tarifa que amb tanta vehemència intenta vendre l’equip de govern no és més que una farsa i encobreix un augment de la taxa del fems per a la majoria dels ciutadans".

Segons la portaveu, Maria A. Sansó, l'actual política de l'equip de govern encobreix un increment d'un 21% de la taxa, que era de 140 euros l'any passat i passarà a ser de 176 per als titulars d'habitatges que no reciclin.

"Només s’aplicarà la tarifa reduïda segons la recollida de la fracció orgànica; per tant, per a aquest equip de govern no tenen gens d’importància la resta de fraccions de la recollida selectiva", es queixen des del PP.

La manca d'una campanya informativa és un dels punts de major crítica del grup conservador. "Trobam a faltar més campanyes específiques en premsa, una línia telefònica temporal per atendre dubtes, porta a porta informativa amb especial esment a la gent gran (i ajuda també per emplenar el formulari), paradetes informatives a zones transitades com el mercat dels dilluns o la Bassa els dissabtes per informar i resoldre dubtes", explica el PP.

"La recollida fraccionada s'havia d'implementar, i ens felicitam perquè es faci. L'eina per fer-ho estava preparada d'ençà de la passada legislatura, però aquest equip de govern l'ha manipulada a la seva conveniència per acabar apujant impostos", ha dit Sansó.

Nou contracte amb Lumsa

En el ple d'aquest dilluns, el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, va respondre al PP que la pujada prevista, "que afectarà només la gent que no recicli", es deu al nou contracte de l'Ajuntament amb la concessionària Lumsa durant l'anterior mandat, en què el PP governava. Segons Llodrà, la pujada per als usuaris que no reciclin ha de cobrir els 700.000 d'increment que cobrarà enguany Lumsa, "en passar d'1,6 a 2,3 milions el cost anual de la recollida de residus que va aprovar el PP".

stats