Part Forana 13/02/2017

El PP retreu les elevades pujades de sou al secretari i a l'interventor de Felanitx

Ciutadans que al·leguen contra el pressupost i la junta de personal també s'hi oposen

Miquel Barceló
1 min
L'Ajuntament de Felanitx tindrà un pressupost de 17 milions per enguany.

FelanitxEl secretari i l'interventor de l'Ajuntament de Felanitx, classificat de segona categoria, cobraran un sou de 68.988 i 66.371 euros mensuals respectivament, després que l'equip de govern d'esquerres els hagi apujat el sou un 13%. L'increment salarial, que no s'aplica a cap altre dels 90 funcionaris, ha creat un gran malestar entre els treballadors i ha recollit el vot negatiu de la junta de personal, que a la mesa negociadora de 29 de novembre de l'any passat ja s'hi oposà.

Des del PP, a l'oposició, Gabriel Tauler ha recordat que "el grup del Bloc fa només dos anys estava a favor de rebaixar-los el sou, emperò ara que estan en el govern han fet el contrari, en una altra de tantes contradiccions". Tauler insisteix que el sou aprovat no es correspon a la categoria de l'Ajuntament i també considera una discriminació que la reclassificació d'aquests dos llocs de feina no s'hagi ampliat al conjunt de funcionaris i treballadors de l'Ajuntament.

Així mateix, el pressupost aprovat per a enguany, de 17 milions d'euros, ha tingut al·legacions a causa de les pujades de sou al secretari i a l'interventor. El ciutadà Bartomeu Marc Obrador ha recordat que l'augment per als funcionaris autoritzat és d'un 1%, i que l'increment aplicat i objecte de polèmica supera "els límits morals". Aquest veí va més enllà i reclama a les forces d'esquerra, en el govern municipal actual, que apliquin els acords del seu pacte, entre les quals hi figura "redactar uns pressupostos participatius". Una altre punt de queixa ciutadana és el preu que es paga pel cobrament de tributs: 435.000 euros anuals, un servei que, segons s'apunta en una de les al·legacions al pressupost, podrien fer perfectament "tres funcionaris, amb un cost total no superior a 150.000 euros".

stats