Part Forana 24/01/2022

Les porqueres de Galatzó es converteixen en un refugi

El projecte costa més d'un milió euros al Consell, provinents de l’Impost de Turisme Sostenible

ARA Balears
2 min
Obres a les porqueres de la finca de Galatzó

El Consell de Mallorca recuperarà les antigues porqueres de la finca de Galatzó per fer-hi un refugi. El projecte costa 1.420.000 euros a la institució insular, provinents de l'Impost de Turisme Sostenible, segons han informat aquest dilluns la presidenta, Catalina Cladera, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, en una visita a les obres.

El futur refugi, que s'inclou a la Ruta de Pedra en Sec i a la xarxa de refugis públics, disposarà de 52 places distribuïdes en 12 dormitoris, cuina, menjadors per a les persones usuàries, habitatge per als guardes i una sala multifuncional per fer activitats culturals i d’educació ambiental.

"Aquest refugi nou donarà més vida a la Ruta de Pedra en Sec i a la xarxa de refugis, ja que se situa a l’entrada de la serra de Tramuntana, en una zona on fins ara no n’hi havia cap", ha expressat Cladera. "A més, lliga natura, senderisme i un tipus de turisme respectuós amb l’entorn que ajuda a desestacionalitzar l’oferta de Calvià i de Mallorca, a banda de contribuir a la recuperació de la finca pública de Galatzó", ha dit.

Durant la visita, Ribot ha explicat que s'està redactant la construcció d'altres refugis, com el de Raixa, amb l'objectiu d'oferir espais a la ciutadania perquè la natura sigui una alternativa d’oci sostenible i per a totes les butxaques, segons ha explicat.

Cal tenir en compte que la finca de Galatzó, adquirida per l’Ajuntament de Calvià l’any 2006, té un gran valor cultural, històric i natural. Per la finca hi passa la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix del Capdellà, concretament l’etapa de Galatzó fins al refugi de la Coma d’en Vidal.

stats