Part Forana 21/01/2020

Les figures de les festes populars s'instal·len a l'àrea pediàtrica de l'Hospital de Manacor

La dissenyadora Àngela Amer ha decorat les sales d'atenció als infants amb el projecte 'Aprenem amb na Marga'

M. Barceló
2 min
Una de les sales amb el mural dels dimonis.

ManacorLes urgències pediàtriques a l'Hospital de Manacor allunyen els seus pacients del protocol d'atenció mèdica per envoltar-los d'un petit univers de fantasia mentre estan ingressats. Aquest dimarts, amb la presència de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, s'ha inaugurat l'exposició Aprenem amb na Marga, un projecte de l'associació Na Marga Somriu, mitjançant el qual s'ha fet més càlid i acollidor el servei d'urgències als infants.

Es tracta d'una mostra pictòrica estampada a les parets de la zona de pediatria, de la qual és l'autora la dissenyadora i il·lustradora Àngela Amer, en què es poden veure dibuixats 33 personatges de les festes populars dels municipis de l'àrea d'influència de l'hospital comarcal. "Cream un espai més humà que permet als nins i nines aprendre i entrar dins l'univers de les festes populars", ha destacat l'autora.

El disseny de tota l'àrea recull cinc danses rituals de Manacor (cossiers, moretons, indis, nantes i dames), també els mariners de les zones costaneres, la mulassa de Sant Jaume i els cavallets de Felanitx. També hi ha dos gran murals amb tots els dimonis dels municipis de la zona. A més de divertir-se amb la decoració, els infants poden llegir contes i disposen de material per pintar durant el seu temps d'espera.

Aquesta iniciativa plàstica és una més que impulsa l'associació Na Marga Somriu, empesa per la família de la periodista Marga Cañellas, els pares de la qual han estat presents a l'estrena del nou decorat de la zona d'urgències de pediatria.

Decret del català

El decret del català a la sanitat serà defensat fins al darrer extrem per la Conselleria de Salut i Consum, segons ha declarat la consellera Gómez durant la seva visita a l'Hospital de Manacor. "Els serveis jurídics i l'advocacia estudien el recurs que s'ha de presentar davant el Tribunal Suprem. Intentam que es garanteixi i es preservi tot el que s'ha consensuat entorn de l'ús de les dues llengües a la sanitat balear", ha insistit la consellera.

D'altra banda, el director general de Salut, Juli Fuster, ha assegurat que el transport sanitari aeri entre illes està garantit, tot i l'avaria que ha patit el nou avió, entre Menorca i Mallorca per poder donar cobertura a les urgències més extremes.

stats