Urbanisme
Part Forana 09/06/2023

El batle en funcions de Pollença dona ara llicència al Formentor després de vuit mesos en obres

Mitjançant un decret de batlia i una setmana abans del final del mandat, l'Ajuntament en funcions ha donat llum verda a les actuacions

2 min
220922   Hotel Formentor, Formentor   IV02

PalmaEl batle de Pollença en funcions, Andrés Nevado, ha firmat aquest divendres un decret de batlia que dona el vistiplau tant a les obres de reconstrucció de l'hotel Formentor com a la legalització de les actuacions que s'havien fet de llavors ençà. L'actuació s'ha fet in extremis, la darrera setmana que es podia fer, ja que a partir del pròxim 17 de juny quan s'han de constituir els nous ajuntaments, el de Pollença canviarà de batle i Nevado serà substituit pel socialista Martí March.

Cal recordar que aquest projecte ha estat envoltat per diferents polèmiques d'ençà que, l'octubre del 2022, el GOB va anunciar que la construcció de nova planta de l'hotel no era legal. En concret, l'entitat ecologista va denunciar que la llicència no autoritzava la construcció de nova planta de l'hotel, sinó que només en preveia projectes de reforma i ampliació, una denuncià a la qual també s'hi va adherir el partit de l'oposició Junts Avançam.

Quinze dies després, mentre que la propietat assegurava que les obres s'ajustaven a les exigències legals, l'Ajuntament –en aquell moment també encapçalat per Nevado– va decretar la paralització de les actuacions. El Consistori admeté que es tractava d’una infracció greu per haver tomat tota l’edificació sense estar previst en la llicència municipal, que, segons l’informe elaborat pel Deparetament d’Urbanisme municipal, era estrictament de reforma i donava dos mesos a la constructora per aconseguir la llicència pertinent.

Ara bé, un mes i una setmana després d'haver-se signat el decret de paralització, l'empresa continuava amb les obres sense permís. A més, el mateix projecte d'execució modificat que la promotora va presentar el 2021 recull la suspensió de planejament de la zona i admet que només és possible una reforma.

stats