Part Forana 14/11/2021

La Tercera Edat d'Inca reviu després de passar "un calvari"

La Policia Local va tancar l'antiga seu del Club del Pensionista per evitar conflicte entre la concessionària i els jubilats immersos en una batalla judicial

2 min
Inauguració del nou local de l'associació de gent gran d'Inca

Els membres de l'Associació de Gent Gran d'Inca han inaugurat aquest divendres el seu nou local. Ara bé, no seria objecte de notícia si no fos perquè els usuaris del Club del Pensionista asseguren que comencen una nova etapa, després d'onze mesos orfes d'un punt de trobada, que han suposat "un calvari", segons el seu president, Guillem Coll. El motiu no ha estat la pandèmia, sinó una batalla judicial amb la propietària que s'encarregava del restaurant de l'antic lloc.

Els jubilats varen denunciar el mes de febrer la responsable de la concessionària per retirar del local, sense previ avís, diferent material, com una cuina, cadires, una butaca i fins i tot una cambra frigorífica. A més, des del Club reclamen a la propietària 10.000 euros de despeses de llum, aigua i fems, segons explica el president de l'associació, Guillem Coll.

En el seu moment, el conflicte es va tractar de solucionar amb la intervenció de la Delegació de Serveis Socials i Gent Gran de l'Ajuntament, però, lluny d'arribar a un acord entre les parts, la Policia Local va optar per tancar amb pany i clau el club i així evitar més suposades sostraccions. Mesos després, i una vegada arribada la nova normalitat, el local continuava tancat i el conflicte, en mans de la justícia.

Ara, el judici ja s'ha fet i les parts es troben a l'espera de la resolució. Mentrestant, però, els pensionistes –en total són 350 els que formen part del club– han pogut rehabilitar un nou lloc a la barriada Crist Rei d'Inca, la qual cosa suposa "un descans" per a tots ells, segons explica Coll. "Hem fet net, hem pintat i fins i tot ens hem endeutat, però sabem que valdrà la pena", exclama alleujat el president dels pensionistes.

Inauguració del nou local de l'associació de gent gran d'Inca

La inauguració del que qualifiquen de "renaixença" es va celebrar aquest divendres, coincidint amb l'entrada a la setmana gran d'Inca, amb la presència de la directora de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca, Carolina Abad, i el batle del municipi, Virgilio Moreno.

stats