Un passeig per a vianants enllaçarà sa Capella amb l'Arenal de Portocolom

L'Ajuntament de Felanitx, pendent de la redacció del projecte que fa el Consell de Mallorca

El batle de Felanitx, Joan Xamena, ha informat que l'Ajuntament està pendent que els serveis tècnics del Consell de Mallorca completin la redacció del projecte de passeig per a vianants entre el barri antic de sa Capella, just a l'entrada de Portocolom, i la zona de l'Arenal i la urbanització sa Punta. Aquesta és una millora urbana que fa anys que esperen els veïns de Portocolom, per tal d'evitar el perill que suposa anar a peu cap a aquesta zona residencial, a la qual s'accedeix només per un vial d'amplada irregular entre els penyals de la ribera i una àrea de sotabosc.

És precisament a través del sotabosc que es preveu habilitar un carrerany integrat a la natura i que sigui transitable tant per a vianants com per a ciclistes, amb la qual cosa s'evitarà haver de compartir l'espai amb vehicles motoritzats que no sempre respecten els límits de velocitat a la zona.

De seguida que es conegui l'abast del projecte, l'Ajuntament analitzarà amb el Consell el pla de finançament de l'obra que també acostarà els felanitxers a la zona natural pròxima de s'Algar, a la qual s'arriba a través del districte urbà de sa Capella.

D'altra banda, es dona per fet que s'haurà d'expropiar terreny per a l'enllaç de gairebé un quilòmetre entre sa Capella i l'Arenal, cosa que afectarà diverses finques, fins arribar a la zona verda que l'Ajuntament haurà d'expropiar a la família Rosselló-España –i no Rosselló-Coll, com erròniament es publicà dissabte passat–, que a hores d'ara es troba en litigi al Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa. De fet, per a l'execució del projecte, l'Ajuntament haurà d'obtenir la titularitat d'una llarga franja de terreny d'una altra finca dels Rosselló-España.

Amb tot, la zona de sa Capella i l'Arenal tindran una major seguretat viària a partir que estigui enllestit el projecte de passeig per a vianants, atès que la zona de l'Arenal és un dels indrets favorits dels residents de Portocolom com a zona de bany i també rep molts residents de municipis propers per la seva bona accessibilitat en vehicle però a partir d'aquest estiu tindrà un punt de complicació en haver-se tancat l'estacionament de la zona verda que l'Ajuntament ha d'expropiar.