Igualtat
Part Forana 27/06/2023

El pacte entre el PP i Vox a Marratxí no inclou "per error" la Regidoria d'Igualtat

Tot i que en l'acord de governabilitat sí que la van anunciar, en el decret de batlia de delegació de les àrees, que és el document oficial, no hi consta

2 min
Pedro Bestard (Vox) i Jaume Llompart (PP).

SóllerArran de l'acord entre PP i Vox per governar a Marratxí, ambdós partits van procedir al repartiment de regidories. En el comunicat on feien oficial el pacte van anunciar que donaven la d'Igualtat –amb Serveis Socials– a la regidora del PP Elvira García. Ara bé, en el decret de batlia de delegació de les àrees, document al qual ha tingut accés l'ARA Balears, no hi consta. De fet, segons el document oficial, García únicament gestiona Serveis Socials, Consum i Salut.

Val a dir però, que en l'apartat de transparència del portal web de l'Ajuntament, sí que hi és. No obstant això, el que té rellevància oficial és el decret i no l'organigrama del web. Des del PP, el batle, Jaume Llompart, assegura que "es tracta d'un error de quan es va transciure i copiar el document" i confirma que "el Departament d'Igualtat continuarà funcionant igual que fins ara". A més, els populars han explicat que rectificaran i l'hi inclouran.

La situació ha indignat els socialistes de Marratxí, que han acusat el PP de "fer seva la ideologia d'ultradreta de Vox", segons han explicat en un comunicat. Des del PSOE, han explicat que l'àrea "es va crear per dur endavant polítiques efectives d'igualtat entre homes i dones amb projectes consolidats com el Feminfest, la maleta viatgera, entre d'altres", i han recordat que "en les darreres legislatures sempre havia existit un consens de tots els grups polítics menys Vox, en temes tan importants com la lluita contra la violència masclista, la celebració del dia de la dona o la commemoració del Dia de l'orgull LGTBI”.

Per això, des del PSOE demanen al batle, Jaume Llompart (PP), que "no abandoni aquests col·lectius ni el consens existent al nostre municipi i que dimecres 28 de juny pengi la bandera de l'arc de Sant Martí del balcó de la casa consistorial per commemorar el dia de l'orgull LGTBI".

stats