Política 13/06/2023

PP i Vox acorden governar junts a Marratxí, i ho negocien a Llucmajor

Al poble del Raiguer, el popular Jaume Llompart serà el batle al llarg dels quatre anys, tot i que no s'ha pactat el repartiment de regidories

2 min
El candidat del PP i futur batle de Marratxí, Jaume Llompart.

PalmaDegoteig de pactes PP-Vox en els municipis de les Balears. Inicialment, va ser Alcúdia; després, Calvià, i, segons ha pogut saber l'ARA Balears, aquest dimarts s'hi ha sumat Marratxí. No s'ha pactat el repartiment de regidories ni el full de ruta al llarg del mandat, sinó que simplement els dos partits han acordat anar de bracet aquests quatre anys. A més, la batlia només caurà en mans del popular Jaume Llompart. S'espera que ben aviat s'acabi de perfilar tot el pacte, després d'haver tingut tres trobades fins ara.

La coalició PP-Vox a Marratxí era esperable, ja que els populars no volien una abstenció i "després haver de tornar a asseure'ns amb els partits per negociar nous acords de legislatura". "Governar en minoria és enrevessat", va declarar Llompart a aquest diari. El pacte amb Vox era pràcticament l'única opció, tenint en compte que els altres partits amb representació són PSOE (7 regidors) i MÉS (2), que junts sumen un regidor més que el PP (8). Els dos primers noms de la llista municipal de Vox, Pedro Bestard i Manuel Vicente Martínez, són exmembres del PP i, a més, Bestard és el candidat de l'extrema dreta al Consell de Mallorca.

PP i Vox ho negociaran a Llucmajor

Aquest dimarts horabaixa, representants de PP i Vox s'han reunit a Llucmajor per negociar una coalició de govern, segons ha pogut saber aquest diari. A diferència de Marratxí, en aquest municipi l'extrema dreta no seria estrictament necessària. Els set regidors del PP, els dos de Llibertat Llucmajor i els dos de S'ull sumarien els 11 edils que atorguen la majoria absoluta. Així i tot, el partit de Jorge Campos també vol entrar al govern municipal de Llucmajor, i s'han instat a més trobades abans del 17 de juny, quan s'han de constituir els ajuntaments.

stats