Part Forana 14/08/2019

El Pacte de Manacor es fixa una potabilitzadora com a projecte priotari

L'Ajuntament el presenta a la línia d'ajudes de l'Impost de Turisme Sostenible

M. Barceló
2 min
Grimalt, Hinojosa i Oliver durant la presentació dels projectes que aspiren a ser finançats amb l'ecotaxa.

ManacorLa potabilització de l'aigua de la xarxa pública de la ciutat de Manacor és un projecte prioritari per a l'actual Pacte de govern, que el presenta a la línia de finançament amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) del 2019.

Amb un cost de cinc milions, a més del procés de desnitrificació, el projecte incorpora un sistema de descalcificació. Que l'aigua de l'aixeta no superi el nivell màxim de nitrats que permet l'OMS i que no presenti un excés de calç és l'objectiu d'aquest equipament bàsic, presentat aquest dimecres pel batle, Miquel Oliver; la delegada d'Urbanisme, Núria Hinojosa, i el delegat de Serveis, Carles Grimalt, alhora portaveus del pacte de govern municipal, MÉS-Esquerra, PSOE i UP.

Oliver ha explicat que la planta potabilitzadora se situarà al solar municipal del polígon agroalimentari, a la carretera de Felanitx, prop del dipòsit de subministrament. "No només ha de garantir la qualitat de l'aigua, sinó que funcionarà bàsicament amb energia solar", ha dit.

La potabilització de l'aigua repercutirà també en l'economia familiar, segons Oliver. Cada llar s'estalviarà uns 250 euros anuals en la descalcificació i també en el consum d'aigua embotellada. Carles Grimalt ha afegit que el procés de desnitrificació es durà a terme mitjançant una cadena biològica.

Patrimoni històric

Per la seva banda, la delegada d'Urbanisme ha explicat que Manacor presenta a la línia de l'ITS un projecte de compra de Can Ferrer, un casal catalogat del centre antic que es vol destinar a centre universitari de Manacor amb una oferta de servei com a seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i seu d'Universitat per a Majors. La compra de l'immoble està taxada en 800.000 euros.

Un tercer projecte amb finançament de l'ecotaxa es presenta conjuntament amb Sant Llorenç, Artà i Son Servera amb el nom d'Ismallorca. Es tracta d'una ruta senderista per aquests municipis que recorrerà 194 quilòmetres, des d'Artà fins a Cales de Mallorca. El cost d'aquesta ruta és de 1.200.000 euros, amb un sistema modern de senyalització, segons ha subratllat Núria Hinojosa.

stats