Part Forana 29/11/2021

L'artista Joan Bennàssar és nomenat tafoner major d'Oli de Mallorca

El títol reconeix qui ha contribuït en la difusió de la cultura de l'oliva

ARA Balears
1 min
Joan Bennàsser recull el títol de tafoner major

L'artista plàstic Joan Bennàssar ha estat nomenat aquest dilluns tafoner major d'Oli de Mallorca, títol que atorga anualment el Consell Regulador a persones o entitats que contribueixen a la difusió de la cultura de l'oliva. Enguany, es reconeix el pollencí per "evocar gran sensibilitat la Mediterrània, a través del seu art, el tarannà de la seva gents i el vincle amb productes icònics, com el vi i també l'oli d'oliva".

Joan Bennàssar ha rebut el quartà (antiga mesura d'oli) de les mans del president de la DO Oli de Mallorca, Joan Mayol, en un acte a la tafona de Can Feliu. Durant la jornada també s'ha tastat l'oli d'oliva verge extra d'aquesta anyada amb la presència del conseller de Promoció Local i Desenvolupament Econòmic del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora.

El president de la DO ha destacat davant els assistents, principalment elaboradors i envasadors de la DO Oli de Mallorca, que entre la tasca del tafoner, la de fer oli, i el procés creatiu d'un artista, hi ha semblances com la tècnica, la sensibilitat i la força, tres característiques de Joan Bennàssar.

L'homenatjat ha agraït el nomenament i ha explicat com ha utilitzat, en diferents treballs, productes com l'oli d'oliva, el blat i el vi com a elements definidors de la nostra cultura.

stats