Mobilitat
Part Forana 26/09/2022

Les obres de millora de la carretera Inca-Sineu conclouen amb la rotonda nova a Costitx

La intervenció ha acabat abans del termini previst i, a més, resol una demanda històrica per part dels veïns de la zona

ARA Balears
2 min
Imatge de la carretera Inca-Sineu i construcció de la rotonda nova a Costitx.

PalmaEl Departament de Mobilitat i Infraestructures ha finalitzat les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i de l’entrada a Costitx. Aquestes accions donen resposta a una reivindicació històrica dels costitxers, ja que milloren la seguretat d’una via molt emprada pels veïns del Raiguer. A més, la intervenció s’ha finalitzat abans del termini previst i ha tingut un pressupost de dos milions d’euros.

Les obres han consistit en el reforç de l’Ma-3240, entre Inca i Sineu, i la millora de la intersecció amb l’Ma-3241 amb la construcció d’una rotonda per accedir a Costitx. D’aquesta manera, es milloren les condicions de seguretat de la via i s’augmenta la comoditat dels usuaris. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assenyalat: “Estam satisfets perquè hem eliminat un tram perillós i hem fet una millora molt necessària en aquesta carretera, és una alegria per als veïns dels tres municipis més propers i de tota la comarca”.

D’una banda, s’han renovat 12 quilòmetres del ferm entre Inca i Sineu, sense ampliar la carretera actual, ja que les actuacions s’han limitat al domini públic de la carretera. D’altra banda, s’ha millorat la intersecció entre les carreteres Ma-3240 i Ma-3241 –encreuament de Costitx– amb el tancament de la mitja rotonda existent i la creació d’una rotonda central, que s’ha enjardinat amb plantes autòctones i inclou il·luminació led de baix consum. Tota l’obra s’ha fet sota els paràmetres necessaris per a una integració paisatgística i una protecció mediambiental òptima.

Amb tot, amb aquestes obres s’elimina un dels trams més perillosos de la xarxa viària mallorquina, amb una elevada concentració d’accidents. De fet, durant els darrers deu anys, s’hi han produït fins a 12 accidents greus. El batle de Sineu, Tomeu Mulet, ha destacat: “Per als sineuers és una carretera molt transitada i milloram en seguretat, especialment, per als residents que l’empren per anar a escola o a fer feina a Inca o a Palma, tant per la rotonda com per la millora del paviment”.

stats