Manacor
Part Forana 20/12/2023

Les obres de l'Escorxador de Manacor s'iniciaran el 2024

El batle del municipi, Miquel Oliver, ha apuntat que és important menjar carn local pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic

ARA Balears
2 min
Escorxador de Manacor

PalmaL’Ajuntament de Manacor ha adjudicat les obres de reforma i millora de l’escorxador municipal. L’empresa adjudicatària del concurs públic és Veolia Serveis Catalunya SAU i la licitació de les obres ascendeix a 1.965.816 euros, amb la gestió dels residus inclosos i sense IVA. El termini per iniciar les obres s’estima en sis mesos a comptar des de l’aprovació de l’expedient de contractació de les obres i el termini d’execució de les obres està fixat en 12 mesos. El passat 21 de desembre de 2022, l’Ajuntament de Manacor, la Conselleria d’Agricultura i el Consell de Mallorca signaren el conveni de col·laboració per convertir l’Escorxador de Manacor en l’escorxador "de referència" a escala insular.

Segons aquest acord, el Govern de les Illes Balears farà una aportació màxima d’1,5 milions d’euros entre les dues institucions (900.000 euros a càrrec de la Conselleria d’Agricultura i 600.000 euros a càrrec del Consell de Mallorca). L’Ajuntament de Manacor, propietari dels terrenys i de les institucions, aportarà 813.621,28 euros, a més del projecte tècnic de les obres i les inversions prèvies d’adequació de les instal·lacions orientades a la seva reobertura i que superen el mig milió d’euros.

L’Escorxador de Manacor, situat a prop de les zones de producció ramadera de l’illa, va funcionar de manera ininterrompuda durant 30 anys fins que el 2019 es va tancar per fer-hi millores. Disposa de les línies d’oví, porcí i boví. Segons ha explicat aquest dimecres l'Ajuntament de Manacor, l’Escorxador de Manacor és una infraestructura necessària que permetrà millorar la competitivitat dels ramaders locals i una empenta al sector primari i al producte local de Mallorca.

"La situació de l’Escorxador de Manacor el converteix en estratègic i és un projecte pel qual vàrem començar a lluitar el mandat anterior i que defensam amb la convicció que serà positiu per a la comarca i per a tot Mallorca", ha dit el batle de Manacor, Miquel Oliver, qui també ha recordat que "la lluita pel canvi climàtic també és poder consumir carn local, d’explotacions ramaderes locals, és a dir: animals criats, engreixats i sacrificats a l’illa". La millora i l’adequació d’un escorxador de les característiques del de Manacor permetrà assolir una taxa de sacrifici del 22,8% dels caps de bestiar boví, el 18,7% del porcí d’engreix, el 39,6% de les porcelles i el 47,9% de l’oví.

stats