La nova deixalleria municipal de Pollença s'estrena amb bon peu

Està situada al polígon industrial i substitueix la que ha funcionat durant 15 anys al camí d'Almadrava

Aquesta setmana ha obert les portes als usuaris la nova deixalleria de Pollença, situada al carrer Picapedrers del polígon industrial. L’acollida durant les primeres jornades d'activitat ha estat especialment positiva, segons l'opinió dels usuaris recollida per part de l'Ajuntament, "sobretot pel que fa a la distribució, neteja, ordenació, comoditat, i se'n destaca l’àrea de reutilització". Els voluminosos, electrodomèstics, cartró i restes vegetals són les majors fraccions de residus que s'hi han dipositat. En el tres primers dies, ja han usat aquestes instal·lacions prop de 200 persones.

La nova deixalleria ha suposat una inversió de 600.000 euros, la meitat suportat per Emser (l'empresa municipal de serveis) i l’altra per la UTE de neteja. Es tracta d’una instal·lació nova que implicarà una millora substancial del tractament de residus al municipi de Pollença.

Aquest punt de recollida ocupa una zona de 2.750 m2, on es troben 10 molls de càrrega per a cada tipus de residus, 160 m2 de construccions cobertes per residus perillosos, electrodomèstics, olis, etcètera, i s'ha deixat preparada per instal·lar-hi compactadores elèctriques.

Èxit compartit

Després de més de 15 anys amb la deixalleria del camí d’Almadrava, era imprescindible una renovació, expliquen des de l'Ajuntament. "Això ha estat possible gràcies a l’esforç i la decisió de molta gent, començant per l’anterior equip de govern, que va aprovar el projecte; els tècnics municipals; Xavier Oliver, qui el va redactar; l’àrea de Medi Ambient, i l’empresa pública Emser, que l’ha duit a terme amb el suport de la UTE de neteja", apunten fonts municipals.

Des de l'equip de govern (Junts Avançam, UMP), es dona per fet que "aquesta deixalleria, juntament amb altres actuacions previstes al Pla municipal de residus, com la recollida porta per porta, les minideixalleries..., suposarà un salt quantitatiu i qualitatiu a favor d’un municipi més sostenible, amb una recollida de residus més neta i més ecològica".