Un nou descobriment a les excavacions del Castell de Capdepera

Durant dues setmanes arqueòlegs i voluntaris han fet feina a la murada sud del jaciment per millorar l'estat de la murada i trobar noves restes

Punt i final a la campanya d’excavació d’estiu del Castell de Capdepera. Els arqueòlegs encarregats, Catalina Garau, Bernat Oliver i Josep Merino, conjuntament amb un grup de voluntaris han excavat durant dues setmanes a la murada sud del jaciment amb dos objectius: alliberar la pressió que pateix la murada sud del Castell a causa de la terra que hi ha acumulada i treure a la llum les restes dels habitatges que hi havia antigament, entorn al segle XVIII.

La campanya d’enguany ha continuat a la cata en la qual s’hi ha fet feina durant l’hivern. S’ha trobat un nou habitatge dividit en dues habitacions a dos nivells diferents, i més gran que les cases trobades els anys anteriors. Encara no ha sortit a la llum tota la superfície que ocupa dit habitatge però es preveu treure-la tota durant les campanyes d’hivern. En aquesta excavació s’ha trobat restes del sostre de la casa fossilitzats amb canyís, algues i garballó. 

A la cloenda d'aquest divendres s’hi ha sumat la regidora de Patrimoni, Lorena Molinillo, qui ha agraït a tots els voluntaris "la tasca desinteressada que fan cada any en benefici de la història i del poble de Capdepera".