Part Forana 25/05/2021

Música i cançó en català per a les nits de juny a Manacor i Porto Cristo

L'Ajuntament presenta el Manafolk Música d'arrel, un cicle de quatre concerts en què destaca el vessant popular i tradicional

ARA Balears
2 min
Cartell del cicle

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha presentat aquest dijous el Manafolk Música d'arrel, un cicle de quatre concerts de música i cançó en català en què destaca el vessant popular i tradicional passat pel sedàs de la modernitat. Segons ha informat que està previst que el 5, l'11, el 18 i el 25 de juny es facin els concerts amb l'objectiu de potenciar la música popular illenca i la cultura en català.

El cicle començarà el 5 de juny a Manacor amb 'No sé com gloses', un espectacle de cançó improvisada amb Mateu Xurí, Hilari Alonso, Mireia Mena i Marçal Ramon com a grans protagonistes de la vetlada. En un viatge per les gloses, passant pel garrotí lleidatà fins a les versades o les albades valencianes, l'espectacle, dirigit per Joan Toni Sunyer, mostrarà d'una manera divertida el patrimoni de la cançó improvisada amb la idea d'obrir al públic illenc la possibilitat explorar noves formes d'expressió d'una manera interactiva. També a Manacor, dia 11 de juny tocarà el grup Gipó, un conjunt que aposta per una nova visió a la música tradicional de Mallorca.

El primer concert a Porto Cristo serà el 18 de juny. Segons ha explicat l'Ajuntament de Manacor, Miquela Lladó oferirà el repertori de 'Poemes i Cançons', una selecció de la millor poesia dels Països Catalans, amb versos de Ramon Llull, Joan Maragall, Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Sebastià Alzamora i Miquel Àngel Riera, entre d'altres. Per tancar Manafolk, dia 25 de juny a Porto Cristo Clara Fiol, acompanyada del guitarrista Joan Vallbona, interpretaran 'Petiteses', un clam a la senzillesa a través de composicions originals i versions.

Els concerts de Manacor es faran a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, i els de Porto Cristo a la plaça del Sol i de la Lluna. L'Ajuntament del municipi ha informat que tots els concerts del cicle seran gratuïts, però que els interessats hauran de reservar el seu lloc al concert a la web www.enviumanacor.cat.

stats