Part Forana 29/12/2021

El Museu del Calçat i la Indústria d'Inca, nominat al premi al millor museu europeu de l’any

Els representants hauran de defensar la candidatura inquera a Estònia

ARA Balears
2 min
unnamed (6)

El Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca ha estat inclòs en la llista de nominats per rebre l'European Museum of the Year Award – EMYA (Premi al Museu Europeu de l'Any) atorgat pel Fòrum Europeu dels Museus sota l'auspici del Consell d'Europa. Els guanyadors s'anunciaran el pròxim mes de maig durant la conferència anual del Fòrum Europeu dels Museus, que es farà a Estònia. Durant aquesta trobada, els representants del museu inquer hauran de defensar la seva candidatura.

En concret, aquest premi s'atorga a un museu ampliat o modernitzat els darrers tres anys, que contribueixi de manera més directa a atreure un públic ampli, a satisfer els seus visitants amb un ambient únic, una interpretació i una presentació imaginatives, un enfocament creatiu de l'educació i fomentant la responsabilitat social. De fet, aquesta distinció és considerada el premi anual més important del sector museístic europeu.

"Des de la reinauguració del Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca a final del 2018, hem fet un gran esforç i molta feina per consolidar-nos com un dels museus de referència a Mallorca, aconseguint multiplicar progressivament el nombre de visitants. Aquesta nominació és, per tant, un reconeixement al treball fet durant els darrers anys", ha celebrat la regidora del Museu, Antònia Maria Sabater.

Abans de donar a conèixer el llistat de nominats, una jutgessa internacional procedent de Gran Bretanya va visitar aquest estiu el Museu del Calçat i la Indústria d'Inca per valorar in situ el treball que s'havia fet des de la seva reinauguració.

El museu d'Inca ja va ser guardonat l'any passat amb el premi Ibermuseus d'Educació 2020 pel seu projecte 'Un objecte, tres visions. Museu virtual d'Integració', amb la qual es connectaven diferents col·lectius socials i s'incentivava la recuperació i sostenibilitat econòmica del sector.

stats