Part Forana 30/09/2020

Els municipis de la serra de Tramuntana analitzen les conductes "incíviques" dels conductors a l'Ma-10

L'Ajuntament de Banyalbufar i l'associació Tramuntana XXI han impulsat la reunió per fer front al problema comú entre els vuit pobles

Ara Balears
1 min
Representants polítics dels municipis que han assistit a la reunió./ INICIATIVES DEL MEDITERRANI

PalmaRepresentants dels vuit pobles de la serra de Tramuntana s'han reunit aquest dimecres per abordar els problemes que pateixen per les conductes "incíviques i temeràries" dels conductors de motos i cotxes a la carretera Ma-10, que travessa la serra de Tramuntana. L'Ajuntament de Banyalbufar i l'associació Tramuntana XXI han convocat la trobada.

La carretera registra excessos de velocitat i pràctiques perilloses, a més de "renous greus, impropis d'un paratge natural Patrimoni de la Humanitat", segons assenyala EFE. Afegeix que aquests renous, a més, molesten tant els veïns com els visitants.

La reunió ha estat impulsada pel batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, i l'associació Tramuntana XXI, una associació que dona suport a les institucions municipals i als afectats per solucionar aquest problema "històric". Hi han assistit els batles de Valldemossa, Nadal Torres; Deià, Lluís Apesteguia; Fornalutx, Xisco Marroig; Esporles, Maria Ramon; Escorca, Antoni Solivellas, i Selva, Joan Rotger. La tinent de batlia, Catalina Moragues, i el regidor Mateu Vallori hi han assistit en representació del municipi d'Estellencs.

La reunió s'ha saldat amb l'acord per impulsar accions coordinades conjuntament pels municipis i l'associació Tramuntana XXI, que es donaran a conèixer pròximament.

Joan Juan, membre de la junta de Tramuntana XXI que també ha estat present a la reunió d'aquest dimecres, assenyala que "els municipis afectats se senten impotents: després d'anys de reivindicacions perquè es prenguin mesures, continuen patint els forts renous i la perillositat generada per cotxes i motos amb conductes temeràries a la carretera".

stats