Part Forana 05/10/2016

Les millores en la xarxa mòbil 4G provoquen interferències a la televisió a Manacor

Les adaptacions a l'antena es fan de franc, segons l'Ajuntament

Ara Balears
2 min
antenes

ManacorLes operadores de telefonia mòbil han començat a desplegar a Manacor la xarxa 4G per millorar les connexions mòbils d’alta velocitat i la cobertura. Aquest procés podria afectar la recepció del senyal de televisió a les llars de tot el municipi i per això s’ha posat en marxa un servei gratuït que els afectats poden reclamar si noten interferències en veure la tele. Es tracta de Llega 800, el servei que han posat en marxa les operadores de telefonia per garantir la compatibilitat de la nova xarxa de telefonia mòbil i la recepció de la Televisió Digital Terrestre (TDT).

Els ciutadans poden contactar amb aquest servei al telèfon 900 833 999 o accedint al lloc web llega800.es, segons ha informat l'Ajuntament de Manacor. A més de trobar-hi informació sobre el procés d’implantació dels serveis 4G de telefonia mòbil, els ciutadans que hagin notat problemes de recepció del senyal de televisió podran sol·licitar l’adaptació de l’antena del seu edifici per eliminar les interferències, una actuació que és gratuïta.

Amb l’arribada del nou 4G a Manacor continua el procés d’implantació que, des del juliol, s’ha dut a terme a l’Estat i que, segons les previsions, hauria d’acabar el març del 2018. El desplegament de la xarxa 4G s’ajusta al que estableix el Reial decret 805/2014, de 19 de setembre, que va permetre l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz, corresponents als antics canals 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 i 69 d’UHF, que fins dia 1 d’abril del 2015 s’utilitzaven per a la recepció de la TDT. A partir de llavors, aquestes freqüències s’assignaren a les operadores de telefonia mòbil perquè poguessin oferir serveis de telefonia mòbil 4G, que ja han iniciat el desplegament. Un procés que podria durar fins al març del 2018.

La xarxa 4G ha de permetre millorar la velocitat de connexió a internet amb el mòbil, a més dels serveis de televisió a la carta, de descàrrega de música i d'altres que podran sortir a la llum gràcies a les velocitats de connexió, que poden arribar fins als 150Mb per segon. La implantació de la xarxa 4G, però, podria afectar la recepció del senyal de televisió a moltes llars del municipi de Manacor. Uns problemes que es poden solucionar de manera gratuïta.

Només cal registrar la incidència en el formulari que es pot trobar a la web llega800.es o telefonant al 900 833 999. Una vegada que es rebi la notificació de l’afectació, un tècnic qualificat es desplaçarà al lloc assenyalat i instal·larà un filtre en l’antena que permetrà arreglar els problemes de recepció del senyal televisiu de manera totalment gratuïta.

stats