SOLIDARITAT

Els 'sants metges' de Pina es posen del costat de Dentistes sobre Rodes

Prop de 200 persones han participat en la IV edició de la correguda, la qual ha recaptat devers 1.300 euros

Devers 200 persones han participat aquest diumenge en la IV correguda 'Els Sants Metges' de Pina, a benefici de Dentistes sobre Rodes. Sota els auspicis de Sant Cosme i Sant Damià, s'han recaptat uns 1.300 euros a benefici d'aquesta entitat i la seva clínica dental per a persones en situació de vulnerabilitat de Mallorca.

L'esdeveniment esportiu i solidari, organitzat per CofPina Associació, ha recaptat fons per a la clínica dental solidària Coloma Vidal.

La clínica, oberta a final de 2014 per atendre persones que no podien pagar-se els serveis d'un odontòleg, va dur a terme 1.222 visites a 369 pacients el 2015, derivades per ajuntaments i les entitats socials que tenen subscrit conveni amb Dentistes sobre Rodes.

Actualment, la clínica té una llista d'espera de gairebé tres mesos i, amb la finalitat de reduir-la, l'ONG cerca fons per poder obrir un segon gabinet i atendre així més gent.

Dentistes sobre Rodes és una associació sense ànim de lucre formada per dentistes, professionals de la salut i voluntaris d'altres àmbits, creada el 2006 per desenvolupar projectes de salut bucodental en zones del planeta que no disposen de serveis odontològics.