Part Forana 08/06/2019

MÉS es renova a Petra després de passar a ser la tercera força

Caterina Mas no agafarà l'acta de regidora i es dedicarà al Consell al Mallorca

M. Barceló
1 min
Agrupació de MÉS a Petra amb Caterina Mas, quinta per l'esquerra.

PetraDesprés de passar de ser la primera força política de Petra a ser-ne la tercera en només quatre anys, MÉS es renova començant per la candidata a la batlia, Caterina Mas, qui ha anunciat que no agafarà l'acta de regidora. La formació ecosobiranista ha passat de cinc a tres regidors i s'ha vist superat pel PP, que també passa de cinc a tres, i El Pi, que ha passat de tenir un edil a transformar-se en el partit majoritari amb cinc regidors i amb Salvador Femenies com a previsible batle.

Mas considera que "ja ha arribat l'hora de donar pas a gent jove, que entra amb il·lusió de treballar per al poble". La número 4 de la candidatura, Xisca Riutort, serà la seva substituta dissabte que ve i el número dos, Rafel Pastor, serà el nou portaveu. Caterina Mas, número tres de la candidatura de MÉS al Consell de Mallorca, se centrarà en la feina a la institució insular.

MÉS ha perdut 225 vots i dos regidors. Fins al 2015, ha estat el partit hegemònic a la capital del Pla de Mallorca. La majoria dels vots fugits haurien anat a parar a El Pi, que ha passat de 240 a 716. Un altre partit que ha sortit ferit dels darrers comicis municipals ha estat el PP de l'exconseller de Sanitat Martí Sansaloni després de perdre també dos regidors, tot i que li queda la possibilitat d'assolir un pacte de governabilitat amb El Pi.

stats