Habitatge protegit
Part Forana 20/06/2024

Els menors de 35 anys tindran preferència als habitatges protegits de Sencelles

Es tracta d'una nova promoció de 12 habitatges de protecció pública, la primera al municipi en règim de lloguer

Tot Pla
2 min
Espai del solar on s'han de construir els HPO.

PalmaEl Govern i l’Ajuntament de Sencelles han signat un conveni de col·laboració entre l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi) i l’Ajuntament per a la cessió de sòl municipal per a la construcció per part de l’Ibavi d’una nova promoció de 12 habitatges de protecció pública, la primera al municipi en règim de lloguer. En aquest document signat per la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern, Marta Vidal, i el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, s’hi assenyala que aquesta nova promoció de l’Ibavi es destinarà preferentment al col·lectiu de joves menors de 35 anys que siguin residents al municipi de Sencelles amb més de deu anys d’antiguitat en el padró.

Ara l’Ibavi rep la cessió per part de l’Ajuntament d’una parcel·la a sòl urbà amb una superfície de 676,15 m², ubicada al carrer dels Molins, per destinar aquest sòl a la promoció i construcció d’habitatges protegits per adjudicar-los posteriorment en règim de lloguer. Es preveu la construcció de 12 habitatges de protecció. Aquests s’han de construir al costat de la nova plaça i aparcament per a 50 vehicles de la mateixa parcel·la del carrer dels Molins. Ara l’Ibavi encarregarà el projecte arquitectònic, després es tramitarà la llicència municipal d’obra, amb la qual es podrà passar a les següents fases de licitació i adjudicació de les obres. La previsió és que les obres es puguin iniciar el 2025.

La consellera Marta Vidal ha destacat la “bona col·laboració i l’aposta” del Govern i de l’Ajuntament de Sencelles per impulsar aquesta nova promoció d’habitatge públic en règim de lloguer, la primera en aquest municipi, a més de "l’impuls per part del Govern amb la col·laboració dels ajuntaments per incrementar l’oferta d’habitatge a preus assequibles per als residents”, a través de l’Ibavi i de la resta de mesures i programes en marxa, com el Decret llei d’emergència, aprovat com a llei pel Parlament, o el programa Construir per llogar, de cessió de sòl públic a la iniciativa privada per construir habitatges protegits o dotacionals.

Per la seva banda, el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, ha manifestat: “A Sencelles estam molt contents, sobretot, pels joves que tindran l’oportunitat de quedar-se al seu poble. Tot i que els processos són llargs, aquesta passa demostra que amb una bona col·laboració entre administracions, independentment dels seus colors polítics, es poden fer accions per donar solució als grans reptes que se’ns presenten en l’actualitat”.

stats