Part Forana 23/02/2022

La Mancomunitat del Pla rep tres milions d'euros per invertir en sostenibilitat turística

Els 14 municipis preparen una marca turística pròpia

ARA Balears
2 min
La presidenta del Consell i el batle de Sineu aquest dimecres durant la presentació del Pla de Sostenibilitat Turística

El Consell de Mallorca ha derivat tres milions d'euros a la Mancomunitat del Pla per invertir en sostenibilitat turística. Aquesta és una partida procedent dels fons europeus Next Generation, dels 30 milions de la primera remesa que va rebre la institució insular. En una trobada a Sineu amb la presidenta Catalina Cladera, la presidenta de la Mancomunitat del Pla, Joana Maria Pascual, ha presentat el disseny del Pla, juntament amb alguns batles de la comarca. Cal destacar que la Mancomunitat treballa en una marca turística conjunta per potenciar el sector als seus 14 municipis.

En concret, el Pla de sostenibilitat turística de la Mancomunitat del Pla vol impulsar la transició cap al nou model a través de la circularitat i el producte local, l’eficiència energètica i la digitalització. També inclou projectes per reforçar l’oferta de turisme d’interior basada en els valors tradicionals del Pla. Entre els projectes s'inclouen l'impuls a la xarxa ciclosenderista, un pla de senyalística turística intel·ligent, una estratègia per incloure productes de quilòmetre zero en el sector turístic, un pla de mobilitat sostenible, la implementació d'eines tecnològiques per difondre la comarca com a destinació i l'enfortiment de la marca Pla de Mallorca.

En aquesta línia, Cladera ha apuntat que "aquest projecte enfortirà la marca Pla de Mallorca potenciant-ne tots els valors culturals, gastronòmics, esportius, arqueològics i patrimonials, així com el producte local, entre altres atributs de la comarca, amb projectes que encaixen en la nostra aposta de ser líders en sostenibilitat turística". A més, Cladera ha posat en relleu els fons Next Generation i ha agraït la feina i la voluntat dels batles i batlesses, així com a la presidència i gerència de la Mancomunitat per haver elaborat el pla i haver aconseguit el finançament amb el suport del Consell. Precisament, a la presentació hi han assistit el batle de Sineu, Tomeu Mulet; la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet, i el batle de Montuïri, Joan Verger.

Per la seva banda, Joana Maria Pascual ha dit que al Pla "no podem perdre el nostre caràcter, i apostam per un turisme sostenible. Volem que el visitant que tenim sigui un turista que estima el que ve a veure i que el respecta tal com és". Així, s’ha referit a la gastronomia, les tradicions i els productes propis de la Mancomunitat. 

stats