Part Forana 24/12/2021

Manacor suspèn les festes de Sant Antoni

El municipi se suma a Artà i Capdepera en cancel·lar les celebracions com mesura preventiva per l'augment de contagis

ARA Balears
1 min
Sant Antoni a Manacor

L'Ajuntament de Manacor ha informat aquest divendres que, juntament amb el Patronat de Sant Antoni, han acordat suspendre tots els actes de les festes de Sant Antoni del 2022 a causa de l'augment de contagis de covid.

En una nota de premsa, el Consistori ha explicat que les noves mesures implantades per part del Govern i que s'han publicat aquest matí en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) fan impossible la festa a Manacor.

Les noves mesures estableixen que en nivell d'alerta 3 o superior s'hauran d'establir controls d'aforament per a l'accés a tots els actes a espais oberts o a l'aire lliure, com ara revetles, concerts, balls populars, sopars a l'aire lliure o similars associats a la celebració de festes populars. A més, indica que si l'espai no té establert una capacitat màxima o aforament determinat, aquest ha de calcular-se tenint en compte la disponibilitat d'un mínim de quatre metres quadrats per persona. A més, prohibeixen específicament les fogueres, torrades i habilitació de zones destinades al consum d'aliments i begudes.

Segons l'Ajuntament, "els autèntics protagonistes de la festa de Sant Antoni són les persones que hi participen, no sols gaudint de la festa sinó també fent les fogueres, per la qual cosa també s'han d'evitar concentracions els dies abans de la festa". "Lamentant-ho molt, perquè és impossible fer-les com ens agradaria i per responsabilitat, se suspenen les festes de Sant Antoni 2022 a Manacor", han sentenciat des del Consistori.

Davant això, l'Ajuntament de Manacor i el Patronat de Sant Antoni han subratllat que mantenen l'esperança que el 2023 la festa podrà celebrar-se "amb l'alegria que mereix Manacor".

stats