Manacor
Part Forana 11/01/2024

Manacor fa una passa enrere i tornarà a obrir la plaça del Cós al trànsit

L'Ajuntament de Manacor es desdiu en la conversió en zona de vianants del centre i cedeix a les pressions de l’oposició i els comerciants de la zona

Sebastià Vanrell
1 min
L'Ajuntament ha anunciat aquest dijous que en durant aquest mes de gener reordenarà la mobilitat de la plaça del Cós

PalmaL'Ajuntament de Manacor fa una passa enrere en la conversió en zona de vianants del centre i cedeix a les pressions de l’oposició i els comerciants de la zona. Així, l’Ajuntament ha anunciat aquest dijous que durant aquest mes de gener reordenarà la mobilitat de la plaça del Cós, perquè el trànsit pugui tornar a accedir-hi des de la plaça del Rector Rubí, la continuació del carrer de l’Amargura.

Aquesta mesura es pren només dos mesos després que el mateix equip de govern en minoria (Més-Esquerra, AIPC) decidís convertir aquesta zona en un espai pacificat prioritari per a vianants. Les peticions reiterades pels partits de l’oposició PP, PSIB-PSOE i Vox perquè els vehicles motoritzats puguin tornar a circular-hi han estat claus en la rectificació sobtada. 

Així, el trànsit podrà tornar a circular des de la continuació del carrer de l’Amargura i la plaça del Rector Rubí, cosa que no impedirà que els sentits de la circulació del carrer del Rector Caldentey i l'Arquitecte Bennàssar, que donen accés a la zona magenta d’estacionament comercial, i que estaven en actiu, es mantinguin com fins ara. L’Ajuntament de Manacor vetllarà per les possibles repercussions d’aquesta mesura, que també impossibilitarà la reubicació del mercat dels dilluns a la plaça del Cós i del carrer d’Antoni Galmés Folklorista, tal com estava previst, fet que l’equip de govern lamenta, segons ha expressat fa unes hores.

stats