Part Forana 01/04/2022

'Manacor encantat' torna el maig amb les rondalles mallorquines

La temàtica ret homenatge als 160 anys del naixement d'Antoni M. Alcover

ARA Balears
2 min
Presentació de la campanya

Palma'Manacor Encantat' torna el mes de maig i se centra en les Rondalles Mallorquines, informa l'Ajuntament en una nota. "Enguany celebram que fa 160 anys del naixement d'Antoni M. Alcover i aquesta és una bona manera de donar a conèixer-lo", explica la delegada de Comerç del Consistori, Maria Antònia Truyols. L'objectiu és "dinamitzar el comerç local i donar a conèixer el nostre patrimoni cultural a través de les Rondalles i de la figura d'Antoni M. Alcover", ha afegit.

'"La figura de les Rondalles és molt important per a la cultura mallorquina i també per a la cultura manacorina. Tenim el deure de continuar la transmissió de la cultura i adaptar-la", ha dit la gerent de la Institució Pública, Cristina Duran.

Enguany es col·locaran tres figures gegants relacionades amb les Rondalles en punts clau de Manacor. A més, la Institució Pública Antoni M. Alcover prepara una gimcana familiar i tindrà com a punt d'arribada final Can Socorrat, seu de la Institució. Els carrers de la zona comercial de la ciutat es decoraran a partir de la setmana que ve amb banderoles de colors combinades amb tela de llengües.

Activitats

El 6 de maig s'inaugurarà 'Manacor Encantat'. A més de donar a conèixer les figures gegants, hi haurà una exposició de fotografies sobre la seva elaboració. Dia 7 es farà una representació teatral de Rondalles a la plaça de la Bassa. Els comerços de Manacor també se sumen a la iniciativa i faran la fira 'Estocs al carrer'. També es farà un concurs d'aparadors. A partir del 20 d'abril i fins al 31 de maig, es podran visitar els comerços locals i votar pel que més agradi.

El 21 de maig, Caterina Valriu oferirà la conferència L'alimentació a les Rondalles Mallorquines. També es preveu un showcooking de plats trets del receptari de les Rondalles Mallorquines que ha recopilat Valriu.

El 14, 15, 21, 22, 28 i 29 de maig tindrà lloc 'Manacor Encantat amb la cuina local'. Durant aquests caps de setmana, alguns restaurants de Manacor (Can March, Sa Factoria, Sa Mescla, S'Hort de sa Vall i Terra Gust) oferiran menús de les Rondalles Mallorquines maridats amb vins amb Denominació d'Origen del Pla i Llevant.

stats