Part Forana 26/10/2021

Manacor es converteix en el primer municipi a tenir 'comerç verd'

Es certificaran els comerços amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció d’elements d’un sol ús

2 min
El regidor de Medi Ambient de Manacor, Sebastià Llodrà, durant la presentació de 'Comerç Verd'

L'Ajuntament de Manacor certificarà els comerços amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció de residus i el producte local. D'aquesta manera, els comerços que compleixen els requisits reben una certificació sense cap cost que els permetrà un seguit d'avantatges. És la primera iniciativa de 'comerç verd' que es posa en marxa a les Illes Balears, després que Catalunya ja disposi d'uns 600 comerços certificats, segons ha informat el Consistori.

A partir d'aquest dilluns 25 d’octubre, un equip d’educadores de la fundació Rezero visitarà els comerços i mercats del municipi i certificarà aquells establiments que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i aquells que han reduït o substituït els envasos i ofereixen productes a granel i promouen l’ús d’envasos retornables. Els que compleixen algunes d’aquestes característiques seran certificats com a Comerç Verd, amb un distintiu a l’entrada dels establiments, la geolocalització en el mapa de www.comercverd.rezero.cat i la difusió a les xarxes socials. D’aquesta manera, podran ser fàcilment identificats per totes les persones que vulguin fer un consum responsable.

Comerç Verd és una iniciativa que es va iniciar fa deu anys a Catalunya. Ara, aquesta iniciativa fa el salt a les Illes Balears, i Manacor serà el primer municipi balear a unir-se a aquesta xarxa de comerços sostenibles.

A més d’identificar els comerços, la campanya també vol fer incidència en els hàbits de la ciutadania a l’hora de fer la compra. Per això, amb el propòsit d’eliminar els envasos d’un sol ús i fomentar l’ús d’elements reutilitzables per a la compra diària, es dissenyarà una guia de consum conscient amb informació, consells i alternatives per a la ciutadania. Aquesta campanya s’emmarca en el Pla local de prevenció de residus de Manacor aprovat fa uns mesos, que pretén fer una passa més enllà del reciclatge dels residus per treballar i impulsar la prevenció i reducció en tots els sectors i àmbits municipals. A partir d’ara, fer un consum responsable a Manacor serà més fàcil.

 

 

 

ARA Balears
stats