Part Forana 18/07/2019

Manacor dona la benvinguda a Sant Jaume amb els balls de la Mulassa

L'activista social Margalida Cortés ofereix un pregó ple de records de la festa

M. Barceló
2 min

ManacorLa ciutat de Manacor ha començat aquest dijous el programa de les festes patronals de Sant Jaume. A la vuit del vespre, des de la balconada de l'Ajuntament, s’ha anunciat la festa major, i la sortida de la Mulassa ha fet esclatar la bulla a la plaça del Convent, plena de gent, majoritàriament jove.

El pregó ha estat pronunciat per l'activista social Margalida Cortés, que ha recordat l'origen de la festa i el paper de la Mulassa. "Manacor serà sempre un poble gran i a la vegada un gran poble, de grans cavallers", ha dit des de la balconada de l'Ajuntament, abans d'agrair a l'Obreria de Sant Jaume l'esforç fet per recuperar la festa patronal. Després, la pregonera ha recitat la ja tradicional crida de convit a la festa, abans que la xaranga musical posàs les millors notes a la sortida de la Mulassa de la casa consistorial.

Margalida Cortès pronunciant el pregó des de la balconada de l'Ajuntament.

Des de la plaça del Convent, la comitiva de la Mulassa s’ha dirigit cap als principals carrers del centre per acabar el recorregut al mateix punt de partida. Llavors, com és costum, queda exposada a l’entrada de l’Ajuntament perquè pugui ser visitada i contemplada per la gent fins dia 25.

La Mulassa recorda l’època en què era costum rifar una mula durant la festa del patró. Aleshores la bístia era exhibida durant alguns dies per tal que tothom pogués avaluar-ne l'aspecte i s’animàs a comprar bitllets de la rifa. La Mulassa solia ser exposada ben engalanada per oferir el millor aspecte als ulls de la gent.

stats