Part Forana 26/07/2019

La dreta de Llucmajor diu que l'anterior govern no deixà els comptes sanejats

Assegura que no va complir la regla de despesa en més de dos milions d'euros

Ara Balears
1 min
Els tres batles de l'anterior legislatura a Llucmajor.

LlucmajorEl nou equip de Govern de l’Ajuntament de Llucmajor (PP-CS-LLIBERTAT-LLUCMAJOR-ASI ) assegura que s’ha vist obligat a dur a plenari un Pla Econòmic Financer (PEF) a dos anys en vista, en descobrir l'incompliment de la regla de depesa l'any 2018. Aquest incompliment, de 2 milions d’euros segons el pacte que ara governa, es va posar de manifest el passat febrer quan l’anterior equip de govern (PSIB-PSOE, MES, EL Pi) va aprovar la liquidació dels pressupostos del 2018. El pacte de centre-esquerra insistí abans de les passades eleccions que deixava a zero el deute municipal.

La Llei Orgànica de Estabilitat Pressupostaria i Sostenibilitat Financera (Llei Montoro), estableix a l’article 23 els terminis dins els quals s’hauria d’haver aprovat el PEF: un mes d'ençà que es constata l'incompliment per a la seva elaboració (27 de març de 2019) i dos mesos per a la seva aprovació (27 de maig de 2019).

Com que no es va elaborar el PEF en els terminis corresponents en la legislatura anterior, correspon ara al nou equip de govern fer front a aquesta situació, "evitant d’aquesta manera futures sancions administratives que repercutirien negativament al municipi de Llucmajor i als seus veïns".

En un comunicat, el nou equip de govern de dretes "lamenta que s’hagi ocultat aquesta informació a la ciutadania i al nou pacte i que s’hagi hagut de descobrir quan els terminis ja havien vençut, limitant enormement la capacitat de resposta de la corporació municipal i afectant projectes de l’any 2019".

stats