Hospital de Manacor
Part Forana 06/02/2024

L’obertura d’un solar dobla les places d’aparcament de l’Hospital de Manacor

Passarà de les menys de 400 actuals a les 1.000 totals previstes un cop acabi la segona fase de l'ampliació

Sebastià Vanrell
2 min
Passarà de les menys de 400 actuals a les 1.000 totals previstes un cop acabi la segona fase d’ampliació

PalmaEl canvi d’imatge de l’Hospital de Manacor cada cop es fa més palès. Mentre les obres de la segona fase avancen a bon ritme, la Conselleria de Salut ha decidit obrir els terrenys annexos a l’actual aparcament per solucionar el col·lapse i la manca de places, evident a segons quines hores punta durant el dia. D’aquesta manera, i a manca d’una sèrie de tràmits administratius, ja es permet l’estacionament en un solar de 4.000 metres quadrats que fa més d’un any ja va adquirir l’Ajuntament de Manacor i que posteriorment va cedir a l’IBSalut, amb la finalitat que pugui servir com a complement a les places previstes un cop l’ampliació del centre hospitalari estigui llesta.

Segons ha explicat aquest dimarts el director de gestió de l’Hospital de Manacor, Xisco Moranta, “els terrenys ja estan cedits per part del Consistori, estan adjudicats però pendents de la requalificació d’usos per part municipal i de l’assignació pressupostària de la Conselleria per a l’avantprojecte”. És a dir, per a l’urbanització, l’asfaltatge i l'adequació definitiva dels nous aparcaments, que habiliten ja “entre 300 i 400 places” extra a les 300 i escaig que hi havia en aquests moments. “A més, es farà de tal manera que la circulació interior sigui molt més amable i menys problemàtica”, afegeix Moranta. Quan les obres de l’edifici ambulatori acabin, l’hospital tindrà fins a 1.000 places d’aparcament.

Així mateix, el nou gerent de l’hospital comarcal, Ignasi Casas, ha fet una repassada a l’actualitat dels serveis de centre, i ha apuntat, per exemple, els problemes que tenen a l’hora de contractar professionals de determinades especialitats, cosa que dificulta els torns i les guàrdies, que s’han de cobrir amb professionals d’altres hospitals, com els de Son Espases o Son Llàtzer. Entre les especialitats no del tot cobertes hi ha Anestèsia, Pediatria, Medicina Interna o Radiologia.

stats