Part Forana
Part Forana 12/12/2023

L’equip de govern de Manacor insta l’oposició a presentar una moció de censura

Forta tensió al ple municipal pel tancament amb pilons de la plaça del Cós

Sebastià Vanrell
3 min
El ple del mes de novembre de l'Ajuntament de Manacor

ManacorLa tensió entre l'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor, format per nou regidors de Més-Esquerra i AIPC, i l'oposició (PSOE, PP i Vox) va tornar a sorgir durant el ple municipal d'aquest dilluns, fins al punt que el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, va arribar a dir que "si no ens voleu deixar governar, idò us organitzau i presentau entre tots una moció de censura, però hem de poder encertar i equivocar-nos".

En aquesta ocasió, la polèmica es va plantejar a partir d'una moció presentada pel Partit Popular, que, com ja va fer a l'anterior sessió plenària, va demanar l'obertura al trànsit rodat de la plaça del Cós, reformada durant el darrer any i que, passats un mesos de proves, el Consistori tancarà perquè només hi puguin passar els vehicles que vagin a aparcar a una sèrie d'estacionaments d'alta rotació, de 90 minuts de durada màxima.

De fet, l'Ajuntament de Manacor ja té instal·lats des de fa uns dies uns pilons fixos que impedeixen el pas de vehicles de motor en sentit del carrer de l'Amargura, cosa que ha indignat la formació blava. La seva portaveu, Maria Antònia Sansó, demanava fins i tot al secretari de la corporació si la posició per un decret de batlia podia constituir una irresponsabilitat jurídica o administrativa per part de l'equip de govern: "Diuen una mentida darrere l'altra. No s'ha respectat la unanimitat de la moció de fa un mes, en què votaren que el vial de la plaça s'obriria. No han complert la paraula donada als comerciants i als manacorins".

Per a la portaveu del PP, "tampoc no és cert que converteixin la zona en un espai exclusiu per a vianants, perquè hi podran passar els cotxes que entrin o surtin de les places d'aparcament, així que tornen a crear un nou problema de mobilitat".

Això va dur el regidor de l'equip de govern, Sebastià Llodrà, a respondre: "Després d'uns mesos de proves i de trobar una alternativa a les demandes dels comerciants, creim que aquesta és la millor solució. Perquè on fins ara passaven cotxes ara hi passen coses. I no ens donin lliçons perquè vostès són els reis de la conversió en zona per a vianants i ens en poden donar amb cullereta", digué Llodrà, que va passar a recitar tots els carrers i places tancades al trànsit durant els governs municipals del PP. "A Manacor hi ha més de 40.000 cotxes. Sembla que vostès no es volen prendre seriosament allò de la petjada de carboni, però o actuam ja o no hi haurà remei".

Per la seva banda, la líder del Partit Socialista, Núria Hinojosa, va tornar a posicionar-se en contra de les decisions del pacte de govern en minoria, i va recordar que "hi ha altres maneres d'arribar a un acord consensuat amb els comerciants", i va proposar una obertura parcial del vial de la plaça del Cós, "que es podria obrir a la lliure circulació de dilluns a divendres de 10 a 19 hores".

"És cert que estam en minoria, però ens han de deixar governar i prendre decisions. Mai una pacificació ha tornat enrere enlloc, mai. Ni a Palma amb els carrers de Blanquerna o Nuredduna, simplement perquè els comerços i les cases es revaloritzen en un espai així", va recordar el regidor de Més-Esquerra. "Deixem passar els mesos fins a l'estiu i després, si no ha anat bé, ja trobarem una solució alternativa, però han de deixar que governem. Estam disposats a arribar a acords, però així, amb aquesta oposició, és molt difícil. Si no ho veis bé, us organitzau i presentau una moció de censura", va finalitzar Llodrà.

stats