Seguretat
Part Forana 17/10/2022

'L’112 a les escoles': el nou taller educatiu per promocionar la cultura de l’autoprotecció

Policies tutors i agents d'educació viària seran els encarregats d’impartir aquesta iniciativa als nins de 2n i 3r d’Educació Primària de la Part Forana

ARA Balears
2 min
El Govern ha posat en marxa al CEIP Joan Mas, de Montuïri, "L’112 a les escoles", un nou taller educatiu pensat per als infants de 2n i 3r d’educació primària.

PalmaEl CEIP Joan Mas, de Montuïri, ha posat en marxa L’112 a les escoles, un nou taller educatiu pensat per als infants de 2n i 3r d’Educació Primària amb el qual es treballa la cultura de l’autoprotecció i s’explica als menors què és l’112. Aquesta activitat pretén donar a conèixer als més joves els principals riscos als quals poden estar exposats en la seva vida quotidiana; oferir als nins pautes d’actuació que els permetin evitar els efectes negatius d’aquests riscos; fer-los reflexionar sobre la necessitat d’una actitud de precaució i seny davant les seves actuacions i informar sobre l’existència del telèfon 112, per a què serveix i en quins casos s’hi ha de telefonar.

D'aquesta manera, el taller, impulsat pel Govern, l'impartiran els agents de policia tutor i educació viària a la Part Forana i a la resta d’illes. Ho presentaran com un dels nous continguts formatius que impartiran enguany, juntament amb la formació en igualtat o en la prevenció de discriminacions. Quant a Palma, el taller anirà a càrrec del personal del Servei d’Emergències, on les escoles públiques i concertades que s’hi vulguin apuntar tenen fins al dia 22 d’octubre per fer-ho.

La sessió, que tindrà una durada aproximada de 60 minuts, començarà amb una explicació sobre què és l’112 i què fa en cas que una persona necessiti ajuda. A continuació, es repassaran algunes de les situacions de risc a què es poden enfrontar els nins en la seva vida quotidiana a través de preguntes amb diverses respostes que els alumnes, conjuntament, hauran de respondre. L’activitat acabarà amb l’escenificació d’un accident de trànsit amb l’autocar escolar en què participaran tots els nins de la classe disfressats per posar en pràctica com es gestiona des de l’112 una situació d’aquest tipus i quins són els organismes que hi participen.

Per la seva part, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha destacat: "Volem acostar l’autoprotecció als infants de les nostres illes d’una manera senzilla i que puguin entendre, de manera que sàpiguen reaccionar si els sorgeix una emergència". D'altra banda, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha assenyalat: "L’escola cada vegada fa més funcions, fent un plantejament d’activitats perquè tothom tingui la informació necessària davant un risc, tenint una conscienciació cívica del que significa viure en societat".

stats