Part Forana 28/07/2020

Inca declara fill il·lustre Marc Ferragut

L'empresari inquer fou l'impulsor i creador de l'Auditòrium de Palma

Ara Balears
2 min
Alice  Weber i el batle, Virgilio Moreno, durant la lectura dels honors, vora la imatge de Ferragut.

IncaL’Ajuntament d’Inca ha aprovat la declaració de fill il·lustre de la ciutat de Marc Ferragut Fluxà, en una sessió especial extraordinària del ple. Marc Ferragut va néixer l’any 1901 a Inca, en el si d’una família d’industrials sabaters. Fou regidor de Cultura durant l’època republicana i un dels primers entrenadors de futbol del Constància.

Ferragut va ser també empresari del calçat i va crear una important fàbrica de sabates a Inca. També va editar un llibre sobre calçat i moda titulat Atlas de zapatería. A més, va ser l’impulsor i creador de l’Auditòrium de Palma. L’any 1969 va rebre la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma i el 2005 fou distingit, a títol pòstum, amb el premi Ramon Llull atorgat pel Govern de les Illes Balears.

"L’acte pretén escriure una passa més en la memòria de Marc Ferragut Fluxà i reconèixer amb tots els honors la importància del seu llegat a l’hora de consolidar una manera de fer poble", ha destacat el batle, Virgilio Moreno, durant el seu discurs.

La regidora de Cultura, Alice Weber, com a ponent instructora de l’expedient de declaració de fill il·lustre, ha estat la responsable de fer un repàs de la trajectòria de Marc Ferragut i el seu compromís amb la ciutat i la gent d’Inca. "Ha arribat el moment, salvant la distància cronològica i des de la maduresa que un estat social i democràtic de dret ens atorga, de fer justícia al nostre ciutadà i declarar Marc Ferragut fill il·lustre d’Inca", ha assenyalat Weber.

Avançat al seu temps

Per la seva banda, Sebastián Oriol, regidor fiscal de l’expedient, ha explicat que “Marc Ferragut era un avançat al seu temps i és un orgull per a qualsevol ciutadà inquer recordar que sempre va lluitar pels drets socials, la prosperitat econòmica, la cultura i l’esport de la nostra ciutat”.

Actuació de l'Orfeó l'Harpa d'Inca, davant la casa consistorial.

A l’acte hi han assistit els familiars directes de Marc Ferragut, juntament amb tots els regidors i regidores del Consistori i altres personalitats emblemàtiques de la ciutat d’Inca. Una vegada finalitzat el ple, els convidats han pogut gaudir de l’actuació de l’Orfeó l’Harpa d’Inca.

A més, durant la tardor es presentarà també el quadre de Marc Ferragut, realitzat per l’artista inquera Catalina Salas, i la seva biografia, redactada per Miquel Pieras.

stats