Part Forana 30/07/2021

Inca celebra el dia de Sant Abdon i Sant Senén

S'ha fet la missa de l'eucaristia i l'amollada de coloms

ARA Balears
2 min
Un dels moments de la missa.

IncaInca celebra aquest divendres el dia dels seus patrons: Sant Abdon i Sant Senén. Així doncs, com marca la tradició, l’església de Santa Maria la Major ha acollit la celebració de l’eucaristia presidida per fra Jaume Puigserver Capellà. Durant la missa, s’ha dut a terme també el ball de l’Oferta de la mà de la Revetlla d’Inca. A continuació, en acabar l’eucaristia s’ha realitzat l’amollada de coloms amb l’acompanyament musical de la Unió Musical Inquera, apunta el consistori en una nota.

Coincidint amb aquesta data tan assenyalada, s’ha obert oficialment al públic ja la plaça Mallorca, després d’aproximadament dos anys d’obres. El projecte de reforma d’aquest espai tan emblemàtic d’Inca ha suposat una inversió de 2,2 milions d’euros, dels quals 500.000 euros han estat aportats pel Consorci de la Borsa d’Allotjament Turístics. “Aquest és un dels projectes més emblemàtics de la legislatura. La nostra prioritat ha estat intentar que la plaça recuperi la seva activitat i polivalència. Volem que sigui un lloc que la gent se'l faci seu”, explica el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

D’aquesta manera, la finalitat de les obres era reconfigurar l’espai i potenciar la seva integració amb l’entorn, augmentant la relació entre els nivells convertint el mur que abans hi havia en unes grades. A més a més, s’han esmenat també totes les deficiències que tenia aquesta plaça amb la millora del paviment, la impermeabilització i l'eliminació de les lluernes que suposaven els canvis de cota.

Així mateix, s’han creat també, espais d’ombres i descans, zones d’oci amb jocs infantils i mòduls per fer exercici, fet que augmentarà la interactuació dels inquers i visitants amb la nova plaça. Juntament amb tot això, un altre dels punts importants per l'Ajuntament han sigut els materials. S'ha escollit una tipologia que tengui una durada llarga i un senzill manteniment.

stats