Part Forana 03/09/2018

El pont de s'Illot recupera el terra de fusta per evitar caigudes dels vianants

Es tracta de la via per a vianants que enllaça les àrees urbanes de Sant Llorenç i Manacor

Ara Balears
2 min
El pont està situat a la desmbocadura del Riuet i unetix el s'Illot llorencí amb el s'Illot manacorí.

ManacorL'Ajuntament de Manacor s'ha fet càrrec de la renovació completa del terra del conegut com a pontet de s'Illot. "És cert que el paviment estava degradat i, a part de la mala imatge que podia oferir, durant els dies més humits era fàcil que la gent hi patinàs", explica el regidor delegat de s'Illot, Antonio García. Per això des de la delegació s'ha atès la demanda de canvi de paviment, tal com reclamaven els veïns, els comerciants i hotelers de s'Illot.

De fet, abans de la renovació, el paviment del pont de s'Illot s'havia cobert amb lones sintètiques. La millora realitzada recentment ha consistit a instal·lar-hi un nou paviment de fusta "per recuperar la imatge del pontet que els silloters i silloteres tenen dins el cap i que, tal com m'havien fet arribar, enyoraven", explica el delegat Antonio García.

Minimitzar-hi riscos

Així, la fusta tractada perquè sigui adequada per funcionar com a paviment cobreix la superfície del pont. "Crec que tothom està content amb aquesta actuació; a més de minimitzar-hi el risc de caigudes perquè aquesta superfície no patina, recuperam la imatge original d'aquest pont que, tanmateix, és un dels símbols que identifica tant els silloters que viuen a la part del municipi de Manacor com a la part de Sant Llorenç", afegeix García

Les tasques de renovació del terra del pont s'han realitzat utilitzant fusta tractada perquè resisteixi les inclemències del temps i de la mar. Es tracta d'un material que s'usa tant a molls com a clubs nàutics. Aquesta actuació ha suposat una inversió de 12.380 euors i l'ha duita a terme una empresa especialitzada “que ha guanyat el concurs públic que des de l’Ajuntament es convocà per poder enllestir aquesta actuació”, concreta García.

Tot plegat ha permès reforçar-ne l'estructura i reposar tot el paviment amb un tipus material totalment adequat i que és molt semblant al paviment original del pont, amb la qual cosa aquesta infraestructura recupera part de l'estètica inicial.

stats