Part Forana 06/04/2022

El Govern duplica les freqüències de tren i anuncia deu noves línies d'autobús

Ofereix bons de cinc euros als nous usuaris de la Targeta Intermodal i gratuïtat per als refugiats

ARA Balears
2 min
Autobusos del TIB.

PalmaEl Govern crearà deu rutes noves en el servei de transport públic de les Illes Balears (TIB) i augmentarà les freqüències de tren. Amb l'augment de línies d'autobús, hi haurà 66 vehicles més a partir d'aquest mes d'abril. El Govern destinarà a aquesta iniciativa 11 milions d'euros, informa l'Executiu en una nota.

Aquestes mesures formen part del pla de xoc del Govern per pal·liar els efectes de la invasió d'Ucraïna i l'augment del preu de la benzina. Un altre dels objectius és oferir més cobertura en el transport públic de Mallorca, "com a alternativa sostenible i econòmica per als ciutadans", ha dit el conseller de Mobilitat, Josep Marí, en una roda de premsa.

Així, a partir d'aquest divendres, dia 8 d'abril, el reforcen les línies d'autobús entre les zones amb més demanda i Palma. També es reforça l'oferta per als treballadors a les zones turístiques de Calvià, la badia d'Alcúdia, la costa de Llevant, Cala Rajada i la vall de Sóller, amb un servei urbà amb altes freqüències. A més, es posen en marxa tres de les quatre línies de l'Aerotib amb incorporació de les parades del Pont d'Inca Nou i sa Pobla. Aquest increment del servei suposarà la incorporació de 161 conductors.

Pel que fa al servei ferroviari, també es reforça a partir del 29 d'abril amb més freqüències en hora punta. Hi haurà un tren cada deu minuts entre Palma, Marratxí i Inca, mentre ara passa cada 20 minuts. Els usuaris tindran també un tren cada 40 minuts des de Manacor i sa Pobla, quan en aquests moments la freqüència és d'una hora. 

Bons de cinc euros i gratuïtat per als refugiats

El Govern convida els ciutadans que encara no tinguin la Targeta Intermodal a fer-se'n una. Per això, es donen bons de cinc euros als usuaris que, des d'ara fins al 30 de juny, se la facin per primera vegada. L' Executiu també posa aquest servei a la disposició dels refugiats, que tindran viatges gratuïts.

stats