Part Forana 06/04/2022

El Govern destina més de 16 milions d'euros als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Local

És la mateixa quantitat que l'any passat

ARA Balears
1 min
Reunió del Fons de Cooperació Local

PalmaEl Govern destina enguany 16,5 milions d'euros als ajuntaments de les Balears a través del Fons de Cooperació Local, la mateixa quantitat que el 2021. Els criteris de repartiment són els mateixos que l'any passat. S'apliquen els de població (amb un pes del 50%) i el de solidaritat (34,25%). El fons manté, a més, altres variables, com per exemple els diversos trams de població per municipis de menys de 25.000, 15.000 i 5.000 habitants, aixi com la insularitat i la doble insularitat, informa l'Executiu en una nota.

"Els ajuntaments són agents fonamentals per a la prestació de serveis públics com l'educació de zero a tres anys, el manteniment dels centres educatius, dels centres de salut o la prestació de serveis d'ajuda a domicili", apunta el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles.

Aquest fons de Cooperació Local es distribueix entre la totalitat dels ajuntaments de les Illes per contribuir a cobrir la despesa corrent i permet al Govern col·laborar amb els consistoris pel manteniment del nivell de qualitat de la prestació dels serveis públics bàsics que s'ofereixen als ciutadans.

stats