Nomenament
Part Forana 28/11/2022

Gaspar Barceló, nomenat tafoner major

És tracta d'una distinció anual amb la qual es destaca la difusió de la cultura de l'oli de Mallorca

ARA Balears
1 min
Enmig, el nou Tafoner Major, Gaspar Barceló.

PalmaEl tafoner de la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller des de fa més de tres dècades, Gaspar Barceló, ha estat nomenat tafoner major de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, una distinció anual amb la qual el Consell Regulador destaca la tasca desenvolupada per persones, empreses o entitats pel que fa a la difusió de la cultura de l'oli de Mallorca.

El nomenament ha tingut lloc aquest dilluns a la tafona del Treurer (Algaida) i ha estat presidit pel vicepresident de la DO Oli de Mallorca, Jaume Riera, qui ha lloat el paper de Barceló en la consecució dels objectius pel que fa a la qualitat dels olis d'oliva de Mallorca. Llavors, li ha entregat el quartà de coure (antiga mesura d'oli), qui emocionat ha dedicat unes paraules d'agraïment pel reconeixement.

A l'acte també hi han assistit el director general de Sobirania Alimentària del Govern Balear, Aram Ortega; el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora; el tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Ramón Perpinyà, i el president d'Honor de la DO Oli de Mallorca, Pep Oliver, així com una bona representació d'elaboradors i productors del segell de qualitat.

Gaspar Barceló (Fornalutx, 1963) va entrar a treballar a la cooperativa de Sóller l’any 1992, just quan l’entitat instal·là una nova tafona. Un any després ja el varen nomenar encarregat i durant aquests anys s'ha format amb diversos cursos a la Península per continuar exercint la professió.

stats